Drum distrus de ploi, 1300 de oameni izolaţi VIDEO

Situaţie disperată şi într-o localitate din Mehedinţi, după ploile torenţiale. 1300 de oameni sunt izolaţi după ce un drum s-a rupt.

25 mai 2016, 05:19
Drum distrus de ploi, 1300 de oameni izolaţi VIDEO

Pământul a luat-o la vale într-o zonă în care în subteran sunt galerii de mină. Ploile puternice din ultimele ore au distrus drumul, iar localnicii din comuna Husnicioara sunt acum izolaţi.

Oamenii sunt disperaţi, pentru că nu mai au acum pe unde să iasă cu maşinile din localitate. Autorităţile din Mehedinţi voiau să reabiliteze drumul pe fonduri europene, însă acum alunecările de teren complică situaţia.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, un cod portocaliu de furtuni, valabil în mai multe zone din ţară. Între orele 08:00 şi 11:00 local în judeţul Iaşi, inclusiv localitățile: Podul Iloaiei, Rediu, Tg. Frumos și Iași şi nordul judeţului Vaslui, inclusiv localitățile Negrești, Bacești și Dumesti, se vor semnala averse ce vor cumula cantităţi de apă de 35..40 l/mp. Fenomene meteorologice asociate: intensificări de scurtă durată ale vântului, frecvente descărcări electrice și grindină.

Citeşte şi Prăpăd la Cluj după o furtună de o oră VIDEO

Observații: În zonele respective, din date radar s-au cumulat cantități de apă de peste 50…60 l/mp.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis şi o avertizare Cod Portocaliu de ploi care a intrat în vigoare de marți seară, de la ora 22,00, și care vizează nouă județe din nordul, estul și centrul țării.

Citeşte şi ALERTĂ METEO: ANM a emis un COD PORTOCALIU pentru mai multe judeţe