Drum greu pentru minerii care vin pe jos în Capitală: Cam greu drumul, neobişnuiţi cu mersul pe jos

Dorm în corturi sau în remorci, pe marginea drumului. Vorbim despre minerii care au plecat pe jos din Gorj spre Capitală, în semn de protest faţă de Guvernul tehnocrat. Ortacii au reuşit să parcurgă primii 50 de kilometri şi speră să reziste drumului greu şi ploii, iar săptâmâna viitoare să poată da cea mai mare lovitură cabinetului Cioloş.

12 apr. 2016, 06:17
Drum greu pentru minerii care vin pe jos în Capitală: Cam greu drumul, neobişnuiţi cu mersul pe jos

În jur de 200 de oameni au plecat spre Capitală. Unii dintre ei vor rămâne pe tot parcursul traseului, alţii s-au alăturat doar pentru acest moment.

Minerii şi-ai propus ca în fiecare zi să parcurgă câte 40 de kilometri, iar în acest ritm, peste 8 zile vor ajunge în Capitală, unde pregătesc un miting de amploare în faţa Guvernului. Ei s-au pregătit serios pentru acest marş de 320 de kilometri, iar noaptea vor dormi în corturi. Pe traseu, ei le vor explica oamenilor cum un megawatt se produce cu aproximativ 180 de lei, iar populaţia plăteşte acelaşi megawatt de patru ori mai mult.

Angajații Complexului Energetic Oltenia pregătesc un miting de amploare, în București, pentru a protesta împotriva concedierilor anunțate. Astfel, zeci de mineri din Gorj au plecat pe jos, luni, într-un marş de 320 de kilometri, de la Târgu Jiu până la Bucureşti.

Oamenii sunt nemulţumiţi că sediul Complexului Energetic Oltenia se mută în Bucureşti şi că 2.000 dintre ei vor fi daţi afară. Energeticienii şi ortacii s-au adunat luni la Rovinari şi au plecat în marş.

Citeşte şi Sute de angajaţi ai Minprest Rovinari vor fi concediaţi

„Sa vedem daca si guvernatii pot face ceva pentru Romania asta. Daca pot dormi si ei asa cum dormim noi”, a spus unul dintre zecile de mineri care s-au alăturat protestului dus la extrem.

După o zi lungă, cu aproape 50 de kilometri parcurşi la pas, pe o ploaie torenţială, oamenii s-au adăpostit peste noapte pe unde au apucat.

„Cam greu drumul, neobisnuiti cu mersul pe jos, dar e ok. Speram sa merite. Acum nu stim, nu depinde noi. Noi incercam”, a spus un alt miner.

Minerii isi vor petrece noptile in corturi sau in remorcile masinilor, pe marginea drumului. Ei si-au propus sa parcurga zilnic 40 de km, iar daca vor pastra acest ritm în 7 zile vor fi Capitala.

Energeticienii şi ortacii sunt nemulţumiţi că sediul Complexului Energetic Oltenia se va muta la Bucureşti, iar 2.000 dintre ei urmează să fie disponibilizaţi.

„Nu e atat de simlu să mergi 45 de kilometri si mult am mers prin ploaie azi”, a spus un alt miner.

Minerii nemulţumiţi din Gorj au protestat în toate modurile: au ieşit cu miile în stradă, au fost zile la rând în greva foamei, degeaba însă. Aşa că luni dimineaţă, la prima oră, au plecat în marş peste 300 de kilometri pe jos sre Capitală.