DRUMURI ÎNCHISE: TRAFICUL rutier, BLOCAT pe mai multe artere naţionale

DRUMURI INCHISE, DRUMURI BLOCATE. Zăpada continuă să creeze probleme în trafic. După ninsoarea din ultimele zile, autorităţile au decis ca circulaţia rutieră să fie închisă temporar pe tronsonul Lehliu – Feteşti al autostrăzii A2, numai pe direcția de deplasare București – Constanța.

01 feb. 2014, 16:06
DRUMURI ÎNCHISE: TRAFICUL rutier, BLOCAT pe mai multe artere naţionale

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează, potrivit datelor primite de la structurile teritoriale de poliție, că la 21.45, din cauza cantităților mari de zăpadă sau a viscolului, circulaţia rutieră este închisă temporar pe tronsonul Lehliu – Feteşti al autostrăzii A2, numai pe direcția de deplasare București – Constanța și pe sectoarele a cinci drumuri naționale, după cum urmează:

1) DN 24D Cuca – Tulucești (județul Galați);

2) DN 29 Botoșani – Săveni – Manoleasa (județul Botoșani);

3) DN 29A Dorohoi – Rădăuți Prut (județul Botoșani);

4) DN 3 Ostrov – Basarabi (județul Constanța);

5) DN 3C Constanţa – Ovidiu (județul Constanța).

De asemenea, pe alte șapte căi rutiere de importanță națională sunt instituite restricții privind masa totală maximă autorizată a autovehiculelor rutiere sau limita de viteză maxim admisă, după cum urmează:

1) autostrada A2 , tronsonul Fetești – Lehliu, numai pe sensul de circulație Constanța – București, se circulă cu viteza de maximum 50 km/h;

2) DN 22 . În județul Tulcea, pe sectoarele Jijila – Garvăn și Văcăreni – Isaccea se circulă cu restricție pentru autovehiculele de peste 7,5 tone, iar î n continuare, de la Baia (județul Tulcea) la Ovidiu (județul Constanța) se circulă cu restricție pentru autovehiculele de peste 3,5 tone;

3) DN 22D Ciucurova – Slava Rusă (județul Tulcea) , peste 7,5 tone;

4) DN 22F Horia – Nalbant (județul Tulcea) , peste 7,5 tone;

5) DN 23 Olăneasca (Brăila) – Brăila, peste 7,5 tone ;

6) DN 24D Vârlezi – Cuca (județul Galați), peste 7,5 tone ;

7) DN 7C între kilometrii 57 și 104 (în zona localității argeșene Arefu), peste 7,5 tone.

Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile existente pe teritoriul Serbiei, până la data de 3 februarie a anului curent, autoritățile române nu permit ieșirea din țară a autovehiculelor de transport marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, prin punctele de trecere a frontierei din Jimbolia și Stamora Moravița (județul Timiș) și din Naidăș (județul Caraș-Severin). În schimb, este permisă circulația acestor autovehicule de transport marfă prin punctul de trecere a frontierei Porțile de Fier I din județul Mehedinți.

Nu sunt semnalate probleme deosebite referitoare la circulația pe infrastructura feroviară şi nici aeroporturi sau porturi maritime ori fluviale închise.

Vezi: PROGNOZA METEO pe trei luni. Cum va fi vremea de Paşte