DSP înfiinţează o linie telefonică specială pentru pacienţii falsului medic italian

DSP Bucureşti a anunţat că a înfiinţat o linie telefonică specială pentru foştii pacienţi ai lui Matteo Politi, italianul care a profesat fără drept ca medic în România. Cei care pot da detalii despre practicile flasului medic în Romînia sunt invitaţi să sune în perioada 07.02.2019 – 15.02.2019, în intervalul orar 08,00 – 16,00, la numarul de telefon 021/3132634.

RomaniaTV.net
07 feb. 2019, 13:38
DSP înfiinţează o linie telefonică specială pentru pacienţii falsului medic italian

„Pentru acurateţea informaţiilor care stau la baza anchetei demarate de DSP-MB privind activitatea medicala prestată de dl. Matteo Politi/ Matthew Mode în clinicile din România, a fost infiinţată o linie telefonică specială pentru a obţine informaţii despre serviciile medicale care au fost acordate de dl. Matteo Politi/ Matthew Mode.
Reamintim că dl. Matteo Politi/ Matthew Mode a acordat în ultimul an, în cadrul mai multor clinici medicale private, servicii
medicale de chirurgie estetică fără a avea dreptul legal de a exercita această specialitate pe teritoriul României.
Astfel, în perioada 07.02.2019 – 15.02.2019, de luni până vineri, în intervalul orar 08,00 – 16,00, la numarul de telefon 021 3132634, un responsabil DSP-MB va prelua mesajele celor interesaţi să ofere amănunte în acest caz”, se arată într-un comunicat al DSPMB.

Direcția de Sănătate Publică, instituţia care i-a dat cod de parafă lui Matteo Politi, falsul medic chirurg din Italia, a făcut  plângere penală împotriva pretinsului medic şi a angajatelor care au fost implicate în procedura de acordare a respectivului cod de parafă.

Ministrul Sănătăţii Sorina Pintea a declarat la Europa FM că funcţionara Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti care i-a dat codul de parafă falsului chirurg Matteo Politi spune că a făcut-o „din milă”. De asemenea, conform ministrului, Politi avea şi asigurare de malpraxis.

Gabriela Angheloiu, fost director DSP, al cărui nume apare pe documentul în baza căruia a fost dat codul de parafă în cazul falsului medic Matteo Politi, a declarat, la Antena 3, că semnatura nu-i aparţine, că un alt funcţionar a semnat în locul său pe acel document. 

„Am fost director DSP. Funcția mea era de director general. În perioada 22-23, eu am avut o dispoziție, nefiind în instituție. În perioada 22-23, la conducere se afla directorul executiv adjunct la acea perioadă, deci nu este semnătura mea.

Am primit o solicitare de la acest doctor în care susținea recunoașterea studiilor efectuate în afară, de la Ministerul Sănătății, sub semnătura mea, dumnealui a primit negație. Documentele nu erau complete, nu erau conforme. (…) Nu pot să îmi imaginez ce s-a întâmplat și ce blocaj a putut să aibă această persoană. Vă pot da numele funcționarului, Dana Deatcu. Ea este funcționarul, care din milă… Eu sunt extrem de afectată, pentru că imaginea numelui meu este afectată. Nu pot să fiu tâtâtă într-o astfel de mizerie, fără să fi greșit”, a spus Gabriela Angheloiu, fost director DSP, pentru Antena 3.

O anchetă este în curs de desfăşurare şi la Ministerul Educaţiei. Ecaterina Andronescu a anunţat că se fac verificări după ce a apărut documentul în care se arată că studii medicale ale lui Matteo Politi au fost echivalate de departamentul de specialitate din cadrul ministerului Educației.