DSV Argeş a recoltat probe din portocale, în ancheta bebeluşilor infectaţi. Analizele, la Bucureşti

Ancheta în cazul bebeluşilor infectaţi ia amploare. Autorităţile din Argeş iau probe de la portocalele dintr-un lanţ de supermaketuri. Totul după ce mama fetiţei care a murit a început să suspecteze că micuţei i s-a făcut rău de la aceste fructe. 11 bebeluşi s-au îmbolnăvit şi au ajuns până acum în stare critică la spital.

13 feb. 2016, 09:03
DSV Argeş a recoltat probe din portocale, în ancheta bebeluşilor infectaţi. Analizele, la Bucureşti

Direcţia Sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor din Argeş s-a autosesizat în urma unei declaraţii pe care a făcut-o mama fetiţei din Topoloveni care a murit. Aceasta a spus că este posibil ca sursa contaminării să fie portocalele pe care le-a cumpărat de la un hipermarket, informează România TV.

„Noi ne-am autosesizat în urma incriminării acestor fructe și am stabilit să recoltăm deocamdată aceste fructe, dacă vor apărea pe parcursul anchetei putem să analizăm și alte alimente incriminate. Deocamdată au fost incriminate doar portocale”, a explicat Butaru, potrivit Agerpres.

Sâmbătă dimineaţă DSP recoltează probe din toate magazinele din mai multe oraşe din Argeş. Sunt vizate localităţile Topoloveni, Curtea de Argeş, Piteşti şi Câmpu Lung, oraşe de unde copii au ajuns cu probleme la spitalul Marie Curie din Capitală.

„Colegii noștri din Argeș la ora aceasta recoltează probe de portocale, vor fi ambalate, sigilate și trimise în cel mai scurt timp (…) la Laboratorul Național de Referință de la București. Noi am stabilit să avem astăzi echipe de lucru la laboratorul de la București maxim luni după amiază sau cel mai târziu marți dimineață vom avea rezultatele analizelor”, a spus președintele ANSVSA.

Citeşte şi Alertă în toată ţara după scandalul îmbolnăvirii bebeluşilor. Poliţia, anchetă de amploare la Marie Curie