DSVSA Dolj: La restaurantul din Podari nu am mai găsit alimente ca să recoltăm probe pentru analize

Reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Dolj nu pot stabili dacă peştele servit de Revelion la restaurantul din Podari unde clieţii au făcut scandal era stricat sau dacă alunele aveau viermi pentru că nu au mai găsit niciun aliment pentru a recolta probe.

RomaniaTV.net
01 ian. 2013, 15:54
DSVSA Dolj: La restaurantul din Podari nu am mai găsit alimente ca să recoltăm probe pentru analize

Inspectorii DSVSA Dolj au fost sesizaţi în acest caz marţi dimineaţă şi au mers la restaurant să recolteze probe pentru analize, astfel încât să stabilească dacă peştele servit în noaptea de Revelion era alterat, aşa cum au reclamat clienţii.

„Am fost sesizaţi că la acest restaurant au avut loc incidente neplăcute, în sensul că participanţii la Revelion nu au fost mulţumiţi de modul în care au fost trataţi şi cum au fost serviţi. Aceste necazuri au apărut, cred eu, în primul rând din cauza supraaglomerării localului. Pentru că servirea a fost deficitară şi bucătăria aglomerată, e posibil să fi rămas vreo ladă de peşte afară, să nu mai fi încăput în frigidere. Când am ajuns
noi nu am mai găsit nici peşte, nici materie primă, carne sau alte produse alimentare. Nu putem recolta astfel probe nici de la alune şi nici peşte pentru că nu am găsit”, a declarat Andrei Butaru, directorul DSVSA Dolj.

Acesta a precizat că patronii restaurantului le-au spus inspectorilor că aceia care au luat totul din bucătărie ar fi fost clienţii: „Din câte am înţeles, clienţii au luat totul. Ei au intrat în bucătărie şi au luat alimentele”.

Aproximativ 600 de persoane care au petrecut Revelionul la Palatul RSR din Podari au făcut scandal, spărgând pahare şi farfurii, după ce ar fi primit la masă peşte stricat şi alune cu viermi, oamenii chemând Poliţia, în timp ce personalul unităţii a plecat.

Restaurantul Palatului RSR aflat pe malul Jiului, în localitatea Podari, a organizat un revelion cu aproximativ 600 de persoane, iar în meniu erau trecute peşte, friptură de curcan, friptură de porc şi desert.

Oamenii susţin că în loc de mâncarea promisă ar fi primit doar peşte alterat şi alune cu viermi.

„Ne-au dat un peşte care mirosea urât, era stricat de ceva timp şi în rest nimic. Am făcut foamea. Ca antreuri ne-au pus nişte alune, iar eu am găsit un vierme uscat. Aşa ceva este incredibil, la un restaurant cu o reputaţie bună”, a spus Mihaela Popescu, o femeie care a petrecut Revelionul la palat.

Oamenii au început să facă scandal, iar mulţi dintre ei au dat buzna în bucătărie şi au spart pahare şi farfurii. Unii chiar s-au apucat să gătească singuri.

De teama oamenilor, personalul localului a plecat din restaurant.

„Ne-am dus peste bucătari, iar una dintre femei a început să plângă şi ne-au spus că managerul a plecat şi nu s-a ocupat. Ne-a spus că dacă ne e foame să ne luăm noi de pe acolo ce vrem. Unii dintre meseni au luat prăjituri, alţii şi-au făcut singuri câte o friptură pe plită. Fiecare a luat ce a apucat de prin frigiderele lor”, a spus un alt participant la Revelionul de la Palatul RSR.

Revoltaţi, mulţi dintre oameni, care au plătit 150 de lei de persoană, au sunat la Poliţie, iar la faţa locului a ajuns şi şeful Poliţiei Craiova, Popa Mauriciu.

„Am primit mai multe apeluri prin 112 de la mai mulţi oameni, participanţi la petrecerea de Revelion din restaurantul din Podari, care reclamau calitatea îndoielnică a mâncării, respectiv a peştelui. Se pare că ospătarii şi administratorii restaurantului au plecat pentru că atunci când am ajuns aici am observat că nu avem cu cine să vorbim. Invitaţii au fost destul de numulţumiţi de calitatea mâncării şi de lipsa unui personal adecvat care să-i servească şi ar fi spart pahare şi farfurii. Din fericire nu s-a recurs la acte de violenţe”, declara şeful Poliţiei Craiova.

Reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) Dolj care au mers la restaurant marţi dimineaţă au afirmat că „la prima vedere” nu au constatat nereguli.

„Am aflat despre incident, am chemat un coleg și am mers la fața locului. În momentul în care am ajuns lucrurile erau încheiate, consumatorii erau plecați acasă și Poliția făcuse constatarea. Nu a mai existat
nici mâncare stricată, nici mâncare nestricată. Clienții, după servirea primului fel din meniu, care a fost pește, după ora 24.00, când ar fi trebuit să servească felul al doilea, nu au mai avut răbdare până se servește la fiecare masă acest articol. În acel moment un grup de consumatori, care, se pare, erau în stare mai turbulentă, au intrat în bucătărie și au gonit bucătarii și au luat cât a dorit fiecare. Unii au luat foarte mult, unii nu au luat deloc”, a declarat şeful Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului Dolj, Gheorghe Marinescu.

Reprezentanţii localului nu au putut fi contactaţi.