DUBLAREA alocaţiilor. Ponta: E un lucru bun, îl susţinem, dar impactul este de 1,8 miliarde de lei pe an

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, la debutul şedinţei de Guvern, că dublarea alocaţiilor pentru copii este un lucru bun, pe care el, ca social-democrat, îl susţine, însă a arătat că impactul bugetar este de 1,8 miliarde de lei pe an, iar PNL, care a promovat amendamentul, nu a indicat sursa de finanţare. 

20 mai 2015, 10:30
DUBLAREA alocaţiilor. Ponta: E un lucru bun, îl susţinem, dar impactul este de 1,8 miliarde de lei pe an

Plenul Camerei Deputaților a votat miercuri un amendament, propus de PNL, prin care alocațiile de stat pentru copii se dublează. Proiectul de lege este la un pas de a fi adoptat, acesta urmând să primească votul final miercuri după-masa.

Premeirul Victor Ponta a precizat că Guvernul şi PSD susţin majorarea alocaţiei de stat pentru copii şi nu se pot opune acestui principiu, dar iniţiatorii propunerii nu au indicat sursa de finanţare în condiţiile în care impactul bugetar anual este estimat la 1,8 miliarde lei.

„A fost astăzi un vot la Camera Deputatilor pentru dublarea alocatiilor. Noi am marit pentru cei 600 de mii de copii din familiile defavorizate, acum s-a propus la Cameră dublarea pentru toti.

Eu spun ca principiu. Suntem partid social-democrat si suntem primii care ne bucuram, ne era frică că dreapta se opune. Acum înteleg că ei îşi doresc. (…) Noi nu am dat niciun aziv de la Guvern pentru ca nu ne-a cerut nimeni…

L-am informat pe preşedinte, voi informa astăzi şi Camera Deputaţilor, doar 1.8 miliarde de lei este impactul acestei masuri.

Din punct de vedere social-democrat, mi se pare un lucru bun si-l sustin cu toata inima, dar vreau sa stim ca ne costa 1,8 miliarde de lei pe an.

Partea proastă este că cei care au facut amendamentul nu ne-au spus de unde ii luam, dar nu as fi social-democrat dacă m-as opune la asemenea idei. Noi o să trebuiască sa vedem de unde gasim banii. Acum anul asta ii gasim, gasim şi la anul. Înseamnă că vor să ne lase si pe noi la anul la guvernare„, a spus Ponta.

CITEŞTE ŞI Veste bună. Deputaţii au votat un amendament prin care alocaţia copiilor creşte la 84 de lei