DUEL în şedinţa PNL. Crin: Am şanse mai mari să ajung la Cotroceni. Iohannis: Aş fi un preşedinte vizionar

România TV a prezentat stenograme din şedinţa PNL de luni în care s-a decis prezidenţiabilul partidului. Crin Antonescu a susţinut că, în ciuda sondajelor, este cel mai bun candidat, cu şanse reale să ajungă la Cotroceni. De cealaltă parte, Iohannis a spus că va fi un preşedinte vizionar.

21 iul. 2014, 14:13
DUEL în şedinţa PNL. Crin: Am şanse mai mari să ajung la Cotroceni. Iohannis: Aş fi un preşedinte vizionar

În cadrul dezbaterilor din Delegaţia Permanentă a PNL legate de desemnarea candidatului partidului la alegerile prezidenţiale, Crin Antonescu şi-a arătat iritarea faţă de faptul că sondajele interne ale PNL au „răsuflat” în presă, lucru pe care l-a apreciat drept lipsă de respect.

În plus, sondajul ar putea să nu surprindă exact şansele candidatului PNL în vederea înfruntării finale din turul II cu candidatul PSD.

CRIN ANTONESCU:

„Nu am sunat pe nimeni să mă voteze. Accept verdictul democratic al colegilor.”
„Sondajele nu trebuiau sa ajungă în presă aseară. Trebuia sa ne respectăm. În ciuda faptului că domnul Klaus Johannis stă mai bine ca mine în sondaj, îmi menţin candidatura la prezidenţiale. „
„Cer vot nominal! Votul nominal l-am cerut deoarece niciodată nu crezut și nu pot să cred că membri ai PNL pot fugi de responsabilitate.”
„Alegerea de azi nu se poate face in spatele invocării sondajelor, a unor persoane”

Oponentul său, Klaus Johannis, şi-a pledat cauza spunând că are suficientă experienţă în campaniile electorale de până acum. Totodată, Johannis le-a promis liberalilor că va fi un candidat „rezonabil” şi un preşedinte „vizionar, mediator”.

KLAUS JOHANNIS:

„Cred că este pentru PNL situația în care eu nu numai prezint o soluție, ci sunt o soluție. Aș fi un candidat activ, acceptat de multă lume, care a mai trecut prin campanii electorale.”
„Aş fi un candidat rezonabil. Aș fi un președinte vizionar, mediator și integrator.”

CITEŞTE ŞI KLAUS IOHANNIS este candidatul PNL la prezidenţiale. Iohannis l-a învins pe CRIN ANTONESCU cu 110 voturi la 56

KLAUS JOHANNIS a fost desemnat candidatul PNL la alegerile prezidenţiale, acesta învingându-l la vot pe CRIN ANTONESCU, în şedinţa Delegaţiei Permanente a partidului, cu un scor aproape dublu. Johannis a fost votat de 110 liberali, în timp ce Antonescu a primit 56 de voturi.

Preşedintele PNL, Klaus Johannis, a fost desemnat, luni, de Delegaţia Permanentă, drept candidatul partidului la alegerile prezidenţiale din noiembrie.

Iohannis a obţinut un număr de voturi aproape dublu faţă de Antonescu, din partea membrilor Delegaţiei Permanente.

Astfel, pentru Klaus Johannis au optat 110 liberali, în timp ce pentru Crin Antonescu au votat doar 56.

Decizia privind prezidenţiabilul PNL a fost luată după ce liberalii au comandat două sondaje de opinie, care arată că liderul liberalilor, Klaus Johannis, este preferat de alegători, fiind mai bine cotat în opţiunile electorale decât Crin Antonescu.