Dumitru Dragomir şi-a lansat CARTEA-BOMBĂ. Dezvăluirea unui BLAT: „Vă dau 300.000!”

Dumitru Dragomir, fostul șef al LPF, a scos de la tipar cartea în care şi-a povestit viaţa. Titul este sugestiv: "Meciurile vieții mele".

16 nov. 2016, 14:59
Dumitru Dragomir şi-a lansat CARTEA-BOMBĂ. Dezvăluirea unui BLAT: „Vă dau 300.000!”

Dumitru Dragomir povestește în carte cum a fost pus de Vasile Bărbulescu, nimeni altul decît cumnatul lui Nicolae Ceaușescu, să cumpere un meci. Era vorba despre o partidă din finalul campionatului, dintre Universitatea Craiova și Viitorul Scornicești, unde președinte era Dumitru Dragomir. Scorniceștiul avea nevoie de un punct pentru a se salva de la retrogradare. Ceilalți riscau să piardă titlul, dacă nu câștigau.

Dumitru Dragomir, la un pas de închisoare. Fostul şef al LPF s-a dezlănţuit la proces

„Am vorbit cu primul secretar, te duci direct la el și să ne dea și nouă Craiova un punct cu care sigur să rămînem în prima divizie!”, a fost mesajul pe care Bărbulescu i l-a transmis lui Dragomir. 300.000 de lei era suma pe care oamenii regimului Ceaușescu o puneau la bătaie pentru ca Viitorul Scornicești să se salveze.

Dragomir povestește că nimic nu a mers ca la carte. S-a întîlnit cu Corneliu Stroe, președintele secției de fotbal. 

„Corneliu Stroe mi-a zis Dați-ne banii și vom vedea ce facem! Nu i-am dat, i-am spus că banii rămân în cabină și îi ia după ce se termină meciul”, dezvăluie Dragomir.

Dragomir a rămas cu banii, 300.000 de lei, pe care nu i-a pus la bătaie în condițiile impuse de Stroe. Nu avea deloc încredere în cei de la Craiova. Dar a tocmit cu 2.000 de lei un tînăr care îl ajuta pe magazionerul clubului să-l informeze ce zice antrenorul înainte de meci. Dragomir a aflat că antrenorul Valentin Stănescu le-a cerut fotbaliștilor să dea goluri câte pot. Asta în condițiile în care Stroe cerea banii și asigura că jucătorii vor mima în teren.

Craiova a avut ocazii cu nemiluita, dar mingea nu a intrat. În schimb, la un contraatac, Scorniceștiul a marcat. La pauză, Dragomir a încercat, din nou, blatul. „Ia, bre, banii, că poate vă batem pe bune”, i-a spus lui Stănescu. Nici nu a vrut să audă. În schimb, Stroe a zis că va rezolva.

Dragomir și-a întrebat iscoada, care i-a transmis că antrenorul le-a cerut celor de la Universitatea să bată.

„Corleone” a intrat atunci în vestiarul lui și le-a spus jucătorilor că le dă 300.000 de lei dacă bat sau fac egal.

Craiova a egalat pe final, ba a ratat și un penalty. În ultima clipă, antrenorul Valentin Stănescu a încercat să pună mâna pe bani:”Gata, mă, dă-ne geanta că le strig să nu mai dea la poartă!”. „Vă dau… nea Tinele, pe cine credeți voi că păcăliți?”, a fost replica lui Dragomir.

S-a încheiat 1-1, Viitorul Scornicești s-a salvat, iar Universitatea Craiova avea să cîștige, până la urmă, campionatul.

Sursa: Fanatik.