Dumitru Fărcaş a murit. Imagini de colecţie cu artistul, povestea vieţii sale spusă de el însuşi, acum 35 de ani VIDEO

Dumitru Fărcaş a murit marţi, 7 august 2018, la vârsta de 80 de ani. 55 dintre aceştia şi i-a petrecut în slujba taragotului, obţinând recunoşterea internaţională şi câştigând numeroase premii.

07 aug. 2018, 06:20
Dumitru Fărcaş a murit. Imagini de colecţie cu artistul, povestea vieţii sale spusă de el însuşi, acum 35 de ani VIDEO

Dumitru Fărcaş era preşedinte de onoare al Congresului Internaţional al Taragotiştilor. Preşedintele Ion Iliescu i-a conferit artistului la 29 noiembrie 2002 Crucea naţională Serviciul Credincios clasa a III-a, „pentru crearea şi transmiterea cu talent şi dăruire a unor opere literare semnificative pentru civilizaţia românească şi universală’. Tot preşedintele Iliescu i-a conferit la 7 februarie 2004 şi Ordinul Meritul Cultural în grad de Mare Ofiţer, Categoria D – „Arta Spectacolului”, „în semn de apreciere a întregii activităţi şi pentru dăruirea li talentul interpretativ pus în slujba artei scenice şi a spectacolului”.

La 7 martie 2008, Dumitru Fărcaş a primit titlul de Doctor Honoris Causa din partea Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca.

De asemenea, în primăvara acestui an, Klaus Iohannis i-a conferit maestrului Dumitru Fărcaş, cu ocazia împlinirii de către acesta a vârstei de 80 de ani, Ordinul Naţional „Serviciu Credincios” în grad de cavaler, în semn de recunoaştere pentru întreaga sa carieră, dar şi pentru contribuţia pe care a adus-o culturii.

Dumitru Fărcaş în dialog cu Marioara Murărescu, la Tezaur Folcloric, în anul 1983: