Dumitru Popescu, directorul companiei de lansatoare spaţiale Arca, din SUA, a fost arestat. E acuzat de fraudă şi deturnare de fonduri

Publicat: Marţi, 14 Noiembrie 2017 13:23 // Actualizat: Marţi, 14 Noiembrie 2017 14:51 // Sursa: romaniatv.net

Dumitru Popescu, directorul companiei româneşti Arca Space Corporation, cu sediul în Las Cruces, a fost arestat pentru fraudă, fals în acte şi deturnare de fonduri în Statele Unite, informează site-ul cotidianului Chicago Tribune.

Potrivit postului local KVIA-TV din El Paso, Dumitru Popescu a fost arestat săptămâna trecută la Jonesboro, în Georgia, iar apoi a fost extrădat în New Mexico. El este CEO-ul Arca Space Corporation (ARCA), o companie cu sediul în Las Cruces (New Mexico), care dezvoltă lansatoare spaţiale comerciale.

Popescu este vizat de cinci capete de acuzare de deturnare de fonduri, 13 capete de acuzare de fraudă şi un capăt de acuzare de fals.

Potrivit unei plângeri depuse la Tribunalul Districtual din comitatul Dona Ana, Popescu a minţit Anova Technologies, cu sediul la Chicago, pentru a obţine aproximativ 20.000 de dolari.

În toamna anului trecut, ARCA Space a fost responsabilă de eşecul sondei spaţiale Schiaparelli, care ar fi trebuit să „amartizeze” pe suprafaţa planetei Marte.

Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.6478
RON
19 Dec
noapte -3 °
zi -1 °
Ultimele joburi adaugate
24 H