Dunca: Construirea unor săli polivalente nu mai este o prioritate pentru guvern. Organizarea Euro-2020 este prioritară

Marius Dunca, ministrul propus pentru Tineret şi Sport în Guvernul Tudose, a primit, joi, aviz favorabil din partea Comisiei pentru Învăţământ, Ştiinţă, Tineret şi Sport, cu 21 voturi pentru şi 11 împotrivă. Dunca le-a spus membrilor comisiei că organizarea unor meciuri din cadrul Campionatului European de fotbal din 2020 este prioritară pentru guvern, astfel că proiectele privind construirea unor săli polivalente vor fi amânate. Dunca a făcut parte şi din Guvernul Grindeanu, iar la audierea din ianuarie afirma că îşi propune să construiască două săli polivalente, două baze nautice, două pentru canotaj, două hipodromuri şi un velodrom.

RomaniaTV.net
29 iun. 2017, 11:12
Dunca: Construirea unor săli polivalente nu mai este o prioritate pentru guvern. Organizarea Euro-2020 este prioritară

„Avem nevoie de săli de sport ca de aer. Din păcate, nu mai avem timpul necesar, pentru că se apropie Campionatul European de Fotbal. Avem nevoie de cel puţin patru săli polivalente. Din păcate, Campionatul European de fotbal devine prioritar pentru noi prin construirea celor patru stadioane, dar trebuie precizat că nu MTS le finanţează, ci Compania Naţională de Investiţii”, le-a spus Dunca parlamentarilor din Comisie.

El a precizat pentru News.ro că sălile polivalente nu mai sunt o prioritate pentru guvern: „Am avea nevoie de cel puţin patru săli polivalente, în urma analizei pe care am făcut-o. În Bucureşti, în centrul ţării, în Constanţa, după care şi în Moldova. Din păcate, construirea acestor săli nu mai constituie o prioritate, pentru că organziarea CE din 2020 este o prioritate pentru guvern.”

Dunca pune pe lipsa de comunicare rezultatul negativ pe care l-a obţinut la evaluarea activităţii Guvernului Grindeanu de către PSD, scrie News.ro.

„Poate am stat mai prost la capitolul comunicare către partid. Mai greşim şi noi, nu ştim foarte bine disciplina de partid, dar apoi am venit cu ceea ce am făcut la minister şi cred că este vizibil. Evident voi încerca să am o comunicare mai bună. Am înţeles mesajul”, a declarat Dunca pentru News.ro.

În cadrul audierilor, Dunca a precizat că MTS plăteşte 501 rente viagere şi a afirmat că intenţionează să dezvolte un program prin care foştii campioni să promoveze sportul în licee şi şcoli. Dunca a prezentat realizările din prima jumătate a anului în care a ocupat funcţia de ministru, adăugând că până la sfârştitul acestui an vor mai avea loc în România 29 de competiţii internaţionale.

Unul dintre parlamentari i-a spus că ordonanţa de urgenţă prin care autorităţile locale pot finanţa activităţile sportive „a legalizat furtul”. Cluburile au nevoie de finanţare pentru a supravieţui, a răspuns Dunca.

„Este nevoie de prioritizarea federaţiilor prin Legea Sportului. La fotbal nu putem ajunge la nivelul din Primera Division, dar costurile nu sunt mari în canotaj, gimnastică, atletism, unde am avut tradiţie şi mai avem antrenori şi şanse să ajungem din nou sus”, a mai spus el.
În ceea ce priveşte activităţile de tineret, Dunca a vorbit despre un consens privind modificarea Legii Tineretului, adăugând totodată că „la BTT este un dezastru”. „Nu se poate să nu mai avem nimic, mai avem 2-3 hoteluri. Aştept raportul Corpului de control al Premierului şi cine a greşit va plăti”, a declarat Marius Dunca, în faţa comisiei.
 
Ministrul interimar a mai declarat pentru News.ro că România ar putea organiza o ediţie a Universiadei, până în 2023.
 
„Am prezentat realizările pe care le-am făcut. Am spus că voi sta puţin, dar fiecare a avut câteva întrebări. Eu am răspuns punctual şi am cerut şi ajutorul pentru că e nevoie. Trebuie să facem federaţia universitară. Organizăm CE de fotbal şi rămânem cu infrastructura şi cred că până în 2023 putem să organizăm Universiada, ceea ce ar fi extraordinar pentru noi”, a menţionat Dunca.
 
În ianuarie, Marius Dunca a fost avizat favorabil de comisiile de specialitate ale Parlamentului cu 22 de voturi pentru şi 12 voturi împotrivă.