După George Soros, sediul CNN, soţii Clinton și Barack Obama au primit colete cu explozibil asemănător UPDATE

Un obiect suspect care conţinea o pudră explozivă a fost găsit în cutia poştală din Westchester într-o casă ce îi aparţine miliardarului Geroge Soros, au informat autorităţile locale.

24 oct. 2018, 13:26

UPDATE 18:11: Casa Albă a condamnat miercuri tentativele de atacuri cu dispozitive explozive asupra fostului preşedinte Barack Obama şi fostului secretar de stat Hillary Clinton.

”Aceste acte care terorizează sunt demne de dispreţ şi orice vinovat va trebui să fie tras la răspundere conform legii”, a declarat purtătoarea de cuvânt a administraţiei prezidenţiale americane, Sarah Sanders. Ea a spus că Serviciul Secret al SUA şi alte agenţii investighează şi vor lua ‘toate măsurile adecvate pentru a proteja orice persoană ameninţată de aceşti laşi’.

UPDATE 17:34: Sediul CNN a fost evacuat miercuri dimineaţa, de urgenţă, după ce în sediul instituţiei s-a descoperit un pachet suspect şi au pornit alarmele. Jurnaliştii  Jim Sciutto şi Poppy Harlow care prezentau ştirile în direct au fost scoşi de urgenţă din sediul televiziunii, imediat ce, în instituţie, s-a declanşat alarma.

Dispozitive explozive artizanale au fost depistate miercuri la casa fostului preşedinte american Bill Clinton şi a soţiei acestuia, fostul secretar de Stat Hillary Clinton, la periferia oraşului New York, precum şi la biroul fostului preşedinte Barack Obama. 

Reşedinţa se află în Chappaqua, unde locuieşte cuplul prezidenţial Bill şi Hillary Clinton. Un ofiţer de securitate a declarat că pachetul suspect a fost descoperit în cutia poştală şi este asemănător cu bomba găsită în urmă cu câteva zile în cutia de scrisori a lui George Soros, din Bedford.

 

Potrivit cotidianului New York Times, o bombă artizanală a fost trimisă şi la biroul fostului preşedinte american Barack Obama.

Deocamdată nu sunt mai multe detalii despre aceste incidente.

Citeşte şi Un dispozitiv explozibil, descoperit în apropierea locuinţei din New York a miliardarului George Soros

În incident, nicio persoană nu a fost rănită. Nu este clar dacă cele două cazuri au legătură unul cu celălat.