Durata somnului necesar depinde de vârstă. VEZI CÂT TREBUIE SĂ DORMI PE NOAPTE

Publicat: Joi, 25 Octombrie 2012 13:11 // Actualizat: Joi, 25 Octombrie 2012 13:11 // Sursa: RTV.net

Durata somnului necesar variază în funcţie de vârstă, oamenii petrec în general şase ani din viaţă visând, iar unii visează doar în alb-negru, scrie Agerpres.

Durata medie a somnului de care omul are nevoie variază în funcţie de vârstă. Astfel, un nou-născut care are sub două luni ar trebui să doarmă în medie 12 - 18 ore din 24, iar unui adult i-ar ajunge între şapte şi nouă ore de somn. Lipsa somnului şi somnul nesănătos au ca urmare somnolenţă, tulburări de memorie şi de concentrare în timpul zilei. Pe termen lung, acesta ar putea avea consecinţe mai grave, printre care boli cardiace sau dublarea riscului de cancer la sân.

Un alt aspect surprinzător semnalat de site-ul fogs.com este că somnul ar slăbi. Cine doarme o oră în plus pe noapte ar slăbi până la 3,5 kg într-un an. În absenţa unor rezultate mai elocvente, aceste cifre ar trebui privite cu prudenţă.

Fogs.com mai dezvăluie alte lucruri despre somn şi vise. Visele durează însă între două şi trei ore pe noapte, ceea ce înseamnă cam şase ani pe timpul vieţii. Există între trei şi şapte vise pe noapte. Site-ul mai menţionează că aproape jumătate din oameni dorm în poziţie de fetus.

2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
cat trebuie sa dormi pe noapte ore de somn somn vise
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
28 feb 21:36
Votează email 0 email
...şapte vise pe noapte. Site-ul mai menţionează că aproape jumătate din oameni dorm în poziţie de fetus. Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.rtv.net/durata-somnului-necesar-depinde-de-varsta-vezi-cat-trebuie-sa-dormi-pe-noapte_50445.html#ixzz2AJ2VeBpC Citeste mai mult pe RTV.NET
...
25 oct 13:41
Votează email 0 email
...şapte vise pe noapte. Site-ul mai menţionează că aproape jumătate din oameni dorm în poziţie de fetus. Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.rtv.net/durata-somnului-necesar-depinde-de-varsta-vezi-cat-trebuie-sa-dormi-pe-noapte_50445.html#ixzz2AJ2VeBpC Citeste mai mult pe RTV.NET ...
1
EUR
4.6686
RON
23 Jun
noapte 13 °
zi 26 °
Ultimele joburi adaugate
24 H