Durerea unui tată al cărui fiu a murit la Colectiv: Aş vrea să văd că se aprinde lumina, nu se aşterne uitarea

Alex Iancu este unul dintre cei 60 de tineri morţi în urma tragediei de la Clubul Colectiv. El a decedat pe 21 noiembrie, la Spitalul Sf. Ioan. Tatăl său a postat pe Facebook o relatare emoţionantă, în care nu-şi ascunde revolta faţă de atitudinea autorităţilor.

30 nov. 2015, 11:12
Durerea unui tată al cărui fiu a murit la Colectiv: Aş vrea să văd că se aprinde lumina, nu se aşterne uitarea

Alexandru Mihai Iancu avea 25 de ani, era din Bucureşti, absolvise Academia de Studii Economice, era pasionat de muzică şi cânta la chitară. El se afla internat în stare critică la Spitalul „Sf Ioan” din Capitală, iar după trei săptămâni inima sa a încetat să mai bată.

Tatăl tânărului a postat duminică pe Facebook un mesaj plin de durere, din care răzbate şi multă revoltă. „Astazi am avut o zi de duminica normala . Activitati pe care tatii le au cu baietii lor , am fost la cimitir , unde mi am certat baiatul pentru faptul ca a ales muzica , jocul pe calculator , prietenia unor tineri asemeni lui , pentru ca nu a inteles ca in tara asta supravietuiesc doar cei ce stiu sa se lupte , sa fie puternici , sa calce peste cadavre.

Citeşte şi Mărturia unui rănit la Colectiv, tratat în Norvegia: În România mi-aş fi pierdut mâinile VIDEO

Dupa asta am plecat la sala de spectacole , am fost la Colectiv . Acolo am vazut acelasi gri dezolant care caracterizeaza orasul . Erau vreo trei lumanari aprinse si foarte multe asteptand sa vina cineva sa le stranga . Erau doi , trei rataciti care se rugau , doi politisti care pazeau si bineinteles loganul alb al unei televiziuni care astepta un VIP , o persoana importanta care sa merite sa fie filmata si bineinteles intervievata. Apoi am vrut sa vin acasa , dar asta nu se putea asa oricum , pentru ca centrul este blocat de oameni care pregatesc o defilare. Defilare la care musai trebuie sa participe armata , jandarmii , smurd ul , si nu mai stiu cate forte reprezentative ale statului roman . Vazandu le ar trebui sa te simti in siguranta , acolo sunt oameni si masini , basca multi politicieni care au un singur scop , sa te salveze , sa iti salveze copii .

Citeşte şi Andrei Găluţ a aflat că iubita şi colegii i-au murit în incendiul din Colectiv. Reacţia lui îţi rupe sufletul

Astazi am vorbit cu baiatul meu ingropat de patru zile , am vazut un loc unde au murit 60 de tineri lasat in uitare si am vazut cum un stat corupt , mincinos , hot , las , ticalos , trece peste orice , trece peste cadavre , trece peste suferinte si merge mai departe , pentru ca nu este asa ? Barbatii puternici merg mai departe . Doar nu o sa ne impiedicam de cativa besmetici arsi , noi trebuie sa facem bani in continuare. In urma cu cateva zile il aparam pe Arafat , acum stiu ca baiatul meu a ajuns la spital , dus de doi prieteni cu masina personala , pentru ca salvarile prezente nu au vrut sa il ia , considerau ca nu este foarte grav . Cum au aflat ei asta si de ce copilul meu a murit dupa trei saptamani ( avea fractura de bazin , arsuri foarte grave pe maini, arsuri pe fata , pe piept , pe spate , dar nu a avut loc in salvare ) ? Imi poti raspunde domnule Arafat?

Vad ca Piedone este nevinovat , desi atunci cand am vrut sa deschid un mic magazin mi s au cerut niste aprobari , niste avize ( sanepid ,………, si culmea , parca si un aviz de la pompieri , sau ma insel eu domnule primar ? ) . In ziua inmormantarii am primit o coroana de la presedentie , dar nici pana in ziua de astazi nu am primit nici o scuza , ma gandesc ca domnul primministru ar fi putut sa transmita condoleante , sa isi ceara scuze in numele guvernelor impotente care au grija de destinele noastre de 25 de ani , ca din partea senatului sau a camerei deputatilor ar fi putut veni un buchet de flori si o umila prezentare de scuze , o recunoastere a faptului ca de 25 de ani nu fac nimic altceva decat sa isi protejeze propriile interese , a faptului ca in 25 de ani nu au fost in stare sa scoata cateva legi simple , clare , care sa clarifice functionarea oricarei activitati , legi care sa salveze vieti.

Citeşte şi Pompierii îl apără pe Orlando Şchiopu, adjunct ISU: „În noaptea blestemată de la Colectiv salva vieţi”

Maine o voi lua de la capat , voi discuta cu baiatul meu , apoi voi merge la Colectiv . As vrea sa vad ca nimic nu se uita. As vrea sa vad ca la Colectiv se aprinde lumina, nu se asterne uitarea„, a scris Eugen Iancu, pe Facebook.