DURERILE DE SPATE. Ce să faci ca să scapi de ele

Durerile de spate sunt din ce in ce mai intalnite la orice varsta. Milioane de oameni s-au confruntat cu episoade recente de dureri de spate si 8% dintre adulti sunt deranjati zilnic de durerile de spate ce le intrerup activitatile. Daca ai avut deja astfel de probleme sau doar vrei sa previi aparitia lor, sfaturile urmatoare sigur iti vor veni in ajutor.

25 mart. 2013, 21:41
DURERILE DE SPATE. Ce să faci ca să scapi de ele

Fa-ti somnul cat mai linistit si sanatos astfel:

– Cumpara-ti salteaua potrivita. Chiar daca ti se pare foarte confortabil un pat foate moale si pufos, o saltea cat mai ferma este de fapt alegerea potrivita pentru spatele tau.

– Dormi inteligent. Stii care este cea mai proasta pozitie de somn pentru spatele tau? Este cel mai rau cand dormi pe burta. Iti pune gatul intr-o pozitie prea incordata si rasucita si asta iti pune presiune asupra incheieturilor. Dormi mai bine pe spate sau pe o parte, folosind o perna buna pentru suport.

Protejeaza-te la munca si vei alunga durerile de spate:

– Pozitioneaza-ti calculatorul corect. Monitorul ar trebui sa fie la nivelul ochilor, pentru a sta cat mai comod si mai natural cand lucrezi.

– Ia un scaun care sa iti ofere suport la mijloc. Ai grija sa tii picioarele la 90 de grade si coloana vertebrala intr-o pozitie cat mai neutra.

– Ia o pauza. La fiecare 40-50 de minute este bine sa te mai ridici de pe scaun, sa te plimbi, sa te destinzi. Cand te asezi din nou jos ai grija la postura, nu te deforma, nu te cocosa.

Citeste mai mult pe sfatulparintilor.ro