Duşmanii din perne. Ce boli poţi face atunci când dormi şi cum să le previi

O treime din greutatea pernei este reprezentată de acarieni (vii sau morţi), dejecţiile lor, bacterii şi piele moartă, rata un studiu realizat de cercetători de la spitalul St. Bartholomew din Londra în colaborare cu London National Health Service.     CTRL + Q to Enable/Disable FBPhotoZoom

RomaniaTV.net
29 sept. 2012, 18:55
Duşmanii din perne. Ce boli poţi face atunci când dormi şi cum să le previi

Pernele sunt aşadar un mediu propice pentru înmulţirea bacteriilor, stafilococilor (stafilococ auriu) şi chiar E.coli, ceea ce va duce la boli precum gripa, hepatipa, varicela.

“În timp ce unii acarieni periculoşi pot fi găsiţi numai în pernele de spital, altele se pot cuibări şi în pernele din locuinţele fiecăruia”, spune dr. Arhtur Tucker, unul dintre realizatorii studiului, citat de Mirror Online.

Testele din spitalele controlate au arătat niveluri ridicate de contaminare la exteriorul pernelor, iar în unele cazuri şi în interiorul acestora. Unele dintre perne erau contaminate cu bacteria E.coli sau germeni care provoacă infecţii respiratorii şi urinare.

Multe dintre pernele din spitale aveau mai mult de un milion de stafilococi care produc infecţii severe la persoanele cu sistemul imunitar slăbit pe un milimetru de material.

Citeşte continuarea pe Sfatulparintilor.ro.