E adevărat! Aceste alimentele care îţi afectează articulaţiile

În timp, dacă nu ai grijă de articulații corespunzător, acestea se pot deteriora și se poate ajunge la probleme osoase.

RomaniaTV.net
09 ian. 2018, 07:54
E adevărat! Aceste alimentele care îţi afectează articulaţiile

Problema alimentației sănătoase este discutată din ce în ce mai des, mai ales că numărul cazurilor de diabet și obezitate sunt într-o continuă crește la nivel global.

În ceea ce privește sănătatea articulațiilor, alimentația joacă un rol esențial și asta din cauza faptului că un stil de viață nesănătos poate fi cauza anumitor probleme de sănătate cronice, a apariției diabetului sau chiar și a afecțiunilor cardiovasculare.

Pericolul ascuns din zahăr

Nimic fără dulce? Acesta este și motto-ul tău? Ei bine, total greșit. Zahărul contribuie la favorizarea apariției inflamațiilor. Cum îl găsești în absolut orice produs de pe rafturile magazinelor, este foarte greu să monitorizezi cantitatea de zahăr consumată pe zi.

Citeşte şi Atenţie! Aceste alimente contribuie la scăderea libidoului

Zahărul ar trebui exclus pe cât posibil din meniul tău. Cafeaua poți s-o îndulcești cu miere după ce s-a mai răcit, la fel și ceaiul.

Prăjelile favorizează apariția inflamațiilor

Atât prăjelile, cât și carbohidrații rafinați (cartofi, orez, pâine albă) sunt responsabili cu facilitarea surplusului de kilograme, a afecțiunilor cronice și implicit la apariția inflamațiilor.

Un alt obicei care slăbește imunitatea organismului este consumul de alcool, acesta afectând în egală măsură atât ficatul cât și articulațiile.

Află mai multe despre alimentele care îți afectează articulațiile AICI.