HAOS continuu în cazul RAPID. FRF spune că POATE juca în Liga I, LPF anunţă că o ÎNLOCUIEŞTE cu ACS Poli Timişoara

Clubul Rapid București îndeplinește condițiile de a juca în Liga I, a decis, joi, Comisia de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal. În ciuda hotărârii venite de la FRF, Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat, însă, că giuleştenii vor fi înlocuiţi în primul eşalon de ACS Poli Timişoara.

28 iul. 2016, 12:54

Ședința Comisiei de Disciplină a început la ora 13:00 şi s-a ajuns abia după ora 18:00 la o decizie favorabilă clubului din Giuleşti. 

Cei de la Rapid au fost reprezentați de avocatul Tudor Chiuariu, care a venit cu multe acte, alături de Răzvan Căprăroiu, suporterul acționar. 

Într-un comunicat oficial al FRF se arată că în Comisia de Disciplină şi Etică a FRF s-a decis că „în interpretarea şi aplicarea dispoziţiilor art. 70 din Statutul F.R.F., coroborat cu art. 4 pct. 4 şi art. 38 pct. 1 prima cerinţă, teza finală, din R.O.A.F., constată că S.C. F.C. Rapid S.A. îndeplineşte condiţia deţinerii dreptului de participare în competiţiile organizate de L.P.F” şi că „S.C. F.C. Rapid S.A. îşi păstrează personalitatea juridică pentru operaţiunile lichidării, până la terminarea acesteia”.


Click pe imagine pentru mărire

În schimb, LPF a anunţat că a decis ca FC Rapid să fie înlocuită în primul eşalon ce ACS Poli Timişoara, care ar urma să dispute primul meci al sezonului cu Dinamo, în locul giuleştenilor, care nu au fost programaţi în prima etapă din cauza situaţiei ambigue.


Click pe imagine pentru mărire

Rapid a intrat în faliment după ce sub actualul patron, Valerii Moraru, datoriile au crescut, într-un an şi jumătate, de la 2,2 la 4,5 milioane de euro. În ultimul an, societatea nu a mai plătit niciun ban la ANAF, datoriile către bugetul de stat, rezultate din neplata impozitelor pe salarii şi a altor taxe, ajungând la peste 10 milioane de lei.