Ebola: 22% dintre victimele epidemiei din Liberia aveau sub 18 ani, potrivit UNICEF

Aproximativ 22% dintre victimele epidemiei de Ebola din Liberia aveau sub 18 ani, a semnalat vineri Sarah Crow, responsabilă a UNICEF, care a apreciat ca 'suprarealistă' situaţia creată de epidemie în această ţară africană, notează EFE.

12 sept. 2014, 14:52
Ebola: 22% dintre victimele epidemiei din Liberia aveau sub 18 ani, potrivit UNICEF

22% dintre victimele epidemiei de Ebola din Liberia aveau sub 18 ani, potrivit UNICEF.

Multe dintre persoanele care s-au îmbolnăvit şi nu au decedat sunt ‘stigmatizate’, a declarat Sarah Crow, într-o teleconferinţă susţinută la Monrovia.

Oficialul UNICEF a precizat că, din cauza presiunii la care este supus sistemul sanitar liberian, au fost abandonate programele obişnuite de imunizare şi de tratament împotriva bolilor. ‘Vedem cazuri de malarie, pneumonie, diaree, pojar, iar copiii mor fără să aibă acces la tratament’, precizat Sarah Crow.

Pe de altă parte, UNICEF a amintit că marea majoritate a şcolilor sunt închise, astfel încât 1,5 milioane de copii nu îşi pot continua studiile.

Epidemia de febră hemoragică Ebola din Africa de Vest a ucis peste 2.400 de persoane dintre cele 4.784 afectate, potrivit unui bilanţ anunţat vineri de directoarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Margaret Chan, preluat de AFP.

‘La 12 septembrie, s-au înregistrat 4.784 de cazuri’ şi ‘peste 2.400 de morţi’, a declarat Margaret Chan, într-o conferinţă de presă, la Geneva.

În Liberia nu mai este niciun pat disponibil pentru cei afectaţi de Ebola, a amintit Margaret Chan.