Ebola: Autorităţile americane trec la nivelul maxim de alertă

Autorităţile sanitare americane au ridicat miercuri alerta sanitară la nivelul 1, cel mai ridicat, pentru a răspunde mai bine la epidemia Ebola, a afirmat un purtător de cuvânt, citat de AFP, potrivit Agerpres.

07 aug. 2014, 05:43
Ebola: Autorităţile americane trec la nivelul maxim de alertă

‘Această activare ne permite să mobilizăm resursele în toată agenţia pentru a răspunde acestei crize’, a explicat Tom Skinner, purtătorul de cuvânt al Centrelor pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA.

‘Este pentru prima dată din 2009 când este declanşată alerta la nivel maxim. La acea dată a fost instituită pentru a face faţă pandemiei de gripă H1N1’, a precizat el.

Citeşte şi Un profesor american: Vaccinul contra virusului EBOLA există, dar nu se vrea să fie folosit

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat 932 de morţi din totalul de 1.711 de cazuri de infecţie pentru epidemia de Ebola care a lovit în special trei ţări din Africa de Vest, potrivit unei estimări de la 4 august, au făcut cunoscut miercuri responsabili din cadrul CDC.

Precedentul bilanţ, de la 1 august, menţiona 887 de decese din cele aproximativ 1.603 cazuri de infecţie cu începere din luna martie.

Sierra Leone, Liberia şi Guineea sunt ţările cele mai afectate. În Nigeria, unde este de temut o propagare a epidemiei, sunt anunţate nouă cazuri suspecte de infecţie şi un deces probabil, au precizat CDC pe site-ul lor.