EBOLA nu îl sperie pe Obama. Preşedintele SUA se opune închiderii graniţelor

Preşedintele american, Barack Obama, a estimat joi că închiderea frontierelor pentru persoanele provenite din ţări africane cu focare de Ebola ar fi contraproductivă, evocând printre altele posibilitatea numirii unui responsabil pentru a coordona eforturile la nivel federal de luptă împotriva maladiei.

17 oct. 2014, 06:44
EBOLA nu îl sperie pe Obama. Preşedintele SUA se opune închiderii graniţelor

La încheierea unei reuniuni la Casa Albă cu echipa care se ocupă de răspunsul la epidemia de Ebola, Barack Obama a afirmat că toate discuţiile cu experţii arată că interzicerea călătoriilor ar fi mai puţin eficientă decât măsurile de control introduse deja pe aeroporturi.

Barack Obama s-a PUPAT cu două asistente medicale care au tratat bolnavi de Ebola

În opinia preşedintelui american, o astfel de iniţiativă ar risca să determine persoanele originare din ţările în cauză (Guineea, Liberia, Sierra Leone) să utilizeze alte mijloace de transport pentru a ajunge în alte ţări şi să ascundă ţara lor de provenienţă. ”S-ar putea să dispunem în cele din urmă de mai puţine informaţii despre cine este purtătorul virusului”, a avertizat Obama, răspunzând cererilor în acest sens formulate de numeroşi membri ai Congresului.

Întrebat despre posibilitatea de a numi o persoană care să se ocupe cu coordonarea la nivel federal a demersurilor angajate pentru lupta împotriva Ebola, Obama a afirmat că s-ar putea să ia o astfel de iniţiativă.