Ebola: primul caz suspect în Spania de la decesul misionarului spaniol repatriat

O persoană suspectată că a contractat virusul Ebola, primul caz posibil în Spania după decesul misionarului spaniol repatriat la Madrid pe 7 august, a fost plasată în izolare într-un spital specializat din Alicante (vest), au anunţat autorităţile medicale, transmite Agerpres.

RomaniaTV.net
17 aug. 2014, 10:11
Ebola: primul caz suspect în Spania de la decesul misionarului spaniol repatriat

Au fost efectuate examene pe pacient dar ‘nu vom avea rezultatele până săptămâna viitoare, poate luni’, a precizat o sursă medicală din Alicante.

Departamentul de sănătate din regiunea Valencia a anunţat, într-un comunicat, că a ‘activat într-o manieră preventivă protocolul prevăzut în caz de suspiciune de prezenţă a virusului Ebola’. ‘Pacientul este internat în spitalul Sf. Ioan’ din Alicante, ‘într-o stare clinică stabilă, într-o zonă izolată’, se precizează în comunicat.

Potrivit autorităţilor sanitare, ‘este vorba de un pacient al cărui cadru clinic şi epidemiologic ar putea corespunde acestei boli’. Alte cazuri suspecte au fost detectate în Spania de la declanşarea epidemiei de Ebola, ce a făcut peste 1.100 de morţi de la începutul anului, dar nici unul nu a fost confirmat în ţară. Miercuri, sute de persoane au adus omagiu victimelor Ebola, în cursul funeraliilor preotului spaniol Miguel Pajares, primul european care a decedat din cauza acestei epidemii.