Ecaterina Andronescu, despre demisia lui Carmen Dan şi a lui Liviu Dragnea: Clar putem face un guvern mai performant

Ecaterina Andronescu a declarat, la România TV că atât scrisoare ei prin care cerea retragerea lui Liviu Dragnea de la conducerea PSD, cât şi solicitarea Gabrielei Firea de demitere a lui Carmen Dan de la conducerea MAI ar trebui discutate ”fără patimă, cu răbdare şi cu înţelepciune”, ea făcând şi un apel la partid să-şi schimbe atitudinea faţă de diaspora.

RomaniaTV.net
01 sept. 2018, 12:32
Ecaterina Andronescu, despre demisia lui Carmen Dan şi a lui Liviu Dragnea: Clar putem face un guvern mai performant

„Trăim o perioadă în care politica trebuie abordată puţin mai mult. Ceea ce se întâmplă trebuie discutat cu oamenii şi nu trebuie create tensiuni si divizarea aceasta pe care o simtim cu toţii. Trebuie să dezbatem fără patima, cu răbdare, cu întelepciuni. Oamenii ne-au trimis să guvernăm aceasta ţără şi asta e mai important. (…)Este dorinţa oamenilor ca lucrurile să meargă în direcţia dorită. Degeaba uneori faci lucruri pentru oameni dacă ei sunt nemultumiţi şi ies în stradă. PSD nu trebuie să guverneze doar oamenii care i-au votat, ci pe toţi românii. Şi cei din afara graniţelor, ei nu au plecat de bine, ei nu au găsit ce este bun pentru ei, trebuie să le recunoaştem statutul”, a mai spus Andronescu.

Întrebată dacă Carmen Dan ar trebui să plece de la conducerea MAI, Ecaterina Andronescu a răspuns că „evenimentul din 10 august trebuie tratat cu toata responsabilitatea”. „Ancheta trebuie sa se desfasoare cu celeritate. Poate răspunsurile la această anchetă, rezultatul ei poate va reprezenta punctul de reconciliere. Vinovatii trebuie sa plăteasca. (…) Cred că răspunsul corect este ancheta, fiecare să îşi recunoască vinovăţiile. Eu nu stiu cine a fost vinovat. Ancheta trebuie sa clarifice pe baza de dovezi. Vinovţaii să plătească”

Întrebată dacă este oportună demisia lui Liviu Dragnea, Ecaterina Andronescu a spus că „eu nu ma dezic de ce am spus, poate că exista şi alte soluţii, nu numai ale mele, clar că putem face un guvern mai performant”.

„Eu cred că trebuie să facem lucrurile altfel, să guvernăm diferit. Guvernul să fie mai performant şi oamenii să nu iasă în stradă”, a continuat Andronescu.

Întrebată pe cine ar remania, fostul ministrul al Educaţiei a spus că „Nu stabilesc eu acum. Conform legii ministrii sunt in decizia premierului, premierul ar trebui sa stie. Eu nu pot sa le reprosez unor ministrii ca nu sunt performanti, sunt si oameni cu rezultate, dar sunt si oameni care nu fau rezultate”.