Ecaterina Andronescu, despre o nouă lege a Educaţiei: Sper să o avem până la vacanţa de iarnă

Senatorul PSD, Ecaterina Andronescu, speră că o nouă lege a Educației să ajungă în Parlament începând cu luna septembrie, iar "până la vacanța de iarnă" actul normativ să intre în vigoare.

02 iun. 2015, 13:52
Ecaterina Andronescu, despre o nouă lege a Educaţiei: Sper să o avem până la vacanţa de iarnă

Ecaterina Andronescu a precizat că noile reglementări din educație nu vor schimba regulile ”în timpul jocului”, arătând că o lege nu trebuie ”să streseze” sistemul, ci trebuie să-l ajute să funcționeze mai bine, potrivit Agerpres.

Eu sunt convinsă că dezbaterea va continua în toată această lună iunie. Sper, dacă se poate, și mai încolo, dacă lumea nu pleacă în vacanță (…) și din septembrie să putem s-o aducem în Parlament și să putem să o avem până la vacanța de iarnă. (…) Să nu-i speriem pe cei care au aflat de această inițiativă legislativă (…) că s-ar modifica examenele de anul acesta, că s-ar modifica regulile în timpul jocului. Nu, niciodată în timpul anului școlar nu se pot modifica regulile. (…) N-au cum să se modifice nici examene, nici evaluări„, a declarat Ecaterina Andronescu.

Aceasta a explicat că discuțiile despre o nouă inițiativă legislativă în domeniul educației au apărut în contextul solicitărilor din sistem. „Există solicitări de mai multă vreme de a schimba lucrurile care nu merg în Legea 1. La Comisia de învățământ, la Senat, avem circa 100 de inițiative de modificare a Legii 1. Majoritatea acestor inițiative îi au drept autori pe cei care au susținut promovarea Legii 1, dar care, între timp, au constatat că există o mulțime de disfuncționalități„, a spus Ecaterina Andronescu.

CITEŞTE ŞI: Legea Educaţiei, schimbări majore. Se vrea introducerea BACALAUREATULUI PROFESIONAL şi EVALUARE la clasa a X-a