Ecaterina Andronescu: PSD să vină cu o propunere de candidat la Preşedinţie

Partidul Social Democrat trebuie să vină cu o propunere de candidat la Preşedinţie, consideră vicepreşedintele formaţiunii, Ecaterina Andronescu.

21 feb. 2018, 18:04
Ecaterina Andronescu: PSD să vină cu o propunere de candidat la Preşedinţie

Întrebată miercuri, la Parlament, dacă există un prezidenţiabil care va fi desemnat la Congresul PSD din 10 martie, Ecaterina Andronescu a spus: „Nu ştiu dacă desemnat este cea mai bună soluţie, la Congresul din 10 martie, dar oricum cred că trebuie să ne gândim la acest lucru, pentru că eu cred că PSD este un partid serios, care contează în această ţară, în spectrul guvernării şi al administrării ţării şi cred că este corect să vină cu o propunere de candidat pentru Preşedinţie”.

Potrivit senatoarei PSD, trebuie desemnată acea persoană care are cele mai multe şanse. „Cred că trebuie să lucrăm ştiinţific, să avem nişte evaluări şi, din sondajele serioase pe care ar trebui să le facem pentru o asemenea desemnare, trebuie să stabilim personalitatea cu cele mai multe şanse”, a arătat vicepreşedintele PSD.

Ecaterina Andronescu a precizat că în şedinţa BPN al PSD de miercuri a fost aprobată norma de reprezentare la Congresul social-democraţilor din 10 martie, aceasta urmând să fie transmisă tuturor organizaţiilor judeţene, dar că s-a discutat şi despre schimbările din Statut, care este echipa ce va face aceste propuneri de modificări şi care este echipa ce va coordona organizarea congresului.

De asemenea, întrebată dacă este nevoie să fie reconfirmat Liviu Dragnea în funcţia de preşedinte al PSD, Ecaterina Andronescu a spus: „Eu numai pe dl Dragnea l-am auzit vorbind. Statutul ne stabileşte un mandat de conducere de 4 ani. Dacă domnia sa consideră că este nevoie de reconfirmare, eu nu consider lucrul acesta”.

Ministrul Toader nu va lua niciodată o decizie care să îl plaseze în afara legii

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, nu va lua niciodată o decizie care să-l plaseze în afara legii, a afirmat miercuri vicepreşedintele PSD Ecaterina Andronescu.

„Există nişte competenţe în cadrul cărora domnul ministru al Justiţiei trebuie să se înscrie, pentru că nimeni nu e deasupra legii”, a afirmat senatorul PSD, la Parlament, în contextul conferinţei de presă de joi a lui Tudorel Toader pe marginea raportului privind activitatea managerială la DNA.

Întrebată ce aşteptări are de la ministrul Justiţiei, Ecaterina Andronescu a spus: „Să-şi îndeplinească misiunea pe care şi-a asumat-o”.

„Domnul ministru este un profesor de Drept care întotdeauna are argumentele acasă, care întotdeauna când afirmă ceva justifică pe baza legislaţiei care este în vigoare. (…) Decizia domniei sale este o decizie care se încadrează în limitele legii. Domnul Toader nu va lua niciodată o decizie care să-l plaseze în afara legii şi să ne determine pe noi să spunem – ‘iată cine este în afara legii pleacă’. (…) Eu cred că domnul ministru mâine va prezenta un raport. Trebuie să prezinte un raport, pentru că a creat atât de multe aşteptări şi la populaţie şi la presă şi la noi şi ca urmare cred că nu poate să mai iasă de sub aceste aşteptări. Şi de aceea cred că mâine va prezenta un raport şi raportul va fi argumentat din punct de vedere juridic. Nu am nicio îndoială!”, a arătat Ecaterina Andronescu.