Ecaterina Andronescu, titlul de Doctor Honoris Causa din partea Universităţii Constantin Brâncuşi

Președintele Senatului Universității Politehnica București, Ecaterina Andronescu, a primit sâmbătă, la Târgu-Jiu, titlul de Doctor Honoris Causa din partea Universității "Constantin Brâncuși" (UCB).

RomaniaTV.net
01 mart. 2014, 15:30
Ecaterina Andronescu, titlul de Doctor Honoris Causa din partea Universităţii Constantin Brâncuşi

La eveniment au participat membri ai comunității academice, studenți, precum și reprezentanți ai autorităților locale și județene. Președintele Senatului UCB, Adrian Gorun, a fost cel care i-a înmânat distincția fostului ministru al Educației Ecaterina Andronescu. „Senatul UCB Târgu-Jiu se întrunește astăzi, 1 martie, Ziua Mărțișorului, spre a cinsti una dintre personalitățile de prim rang ale învățământului românesc, Ecaterina Andronescu. Spirit activ, dedicat științelor exacte, doamna Ecaterina Andronescu face parte din elita școlii românești, punându-și, prin activitatea sa, amprenta asupra evoluției educației românești în ultimii 20 de ani”, a declarat Adrian Gorun.

Fostul ministru al Educației le-a mulțumit reprezentanților UCB Târgu-Jiu pentru titlul acordat, menționând că apreciază activitatea instituției de învățământ superior, care s-a dezvoltat în ultimii ani.

„Vă mulțumesc foarte mult, vă mărturisesc că emoția pe care o am mi se pare că este firească, gestul dumneavoastră mă onorează, sunt onorată să fac parte, începând de astăzi, din comunitatea academică a UCB din Târgu-Jiu, universitate pe care o urmăresc cu speranța unei creșteri permanente de foarte mulți ani și nu pot să spun decât că a crescut, e o universitate tânără, dar în acești an a crescut foarte frumos. Am fost un om norocos, cred că norocul m-a urmărit de-a lungul întregii mele cariere și vieți”, a precizat Ecaterina Andronescu, potrivit Agerpres.

Andronescu a fost ministru al Educației în perioada 2000-2003, precum și în perioada decembrie 2008-octombrie 2009. În iulie 2012 a devenit din nou ministru al Educației și Cercetării, ocupând această funcție pentru câteva luni.