Echinocţiu de toamnă. Ce trebuie să ştii despre echinocţiu şi care este semnificaţia spirituală. Ce ritual să faci de echinocţiu

Echinoctiu de toamna. In fiecare an, la inceputul ultimei decade a lunii septembrie are loc echinoctiul de toamna. Echinoctiul de toamna este momentul cand longitudinea astronomica a Soarelui atinge valoarea de 180°. Din acest moment putem spune ca intram in toamna astronomica.

21 sept. 2018, 19:18
Echinocţiu de toamnă. Ce trebuie să ştii despre echinocţiu şi care este semnificaţia spirituală. Ce ritual să faci de echinocţiu

Punctul echinoctiului de toamna, numit si „punct autumnal” , se afla pe sfera cereasca la intersectia eclipticii (ce reprezinta proiectia pe sfera cereasca a planului orbitei Pamantului) cu ecuatorul ceresc, pe care Soarele il traverseaza la aceasta data, trecand din emisfera nordica a sferei ceresti in cea sudica. Aflandu-se deci la aceasta data in dreptul ecuatorului ceresc, Soarele va rasari si va apune chiar in punctele cardinale est si vest, durata zilelor fiind astfel egala, indiferent de latitudine, cu cea a noptilor.

Citeste aici cum te influenteaza echinoctiul de toamna in functie de zodie. 

Singurele exceptii le intalnim in regiunile polare, in zona Polului Nord incepand lunga noapte polara, iar in cea a polului sud Soarele ivindu-se deasupra orizontului, timp de 6 luni, pana la momentul echinoctiului de primavara. De altfel, in emisfera sudica a Pamantului, data de 22 septembrie marcheaza inceputul primaverii.

Potrivit Observatorului Astronomic Amiral Vasile Urseanu, momentul echinoctiului de toamna 2018, in Romania, este 23 septembrie, ora 4:54. 

Echinoctiu de toamna. Ce trebuie sa stii

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.