Echipele româneşti prezente la Olimpiada de Ştiinţe a Uniunii Europene au obţinut două medalii de argint

Echipele României au obţinut două medalii de argint la a XVI-a ediţie a Olimpiadei de Ştiinţe a Uniunii Europene (EUSO), desfăşurată la Ljubljana (Slovenia), a anunţat, luni, Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN).

07 mai 2018, 14:32
Echipele româneşti prezente la Olimpiada de Ştiinţe a Uniunii Europene au obţinut două medalii de argint

Potrivit MEN, cele două echipe medaliate au fost compuse din elevii Răzvan-Adrian Covache-Busuioc – Colegiul Naţional „Alexandru Ioan Cuza” din Alexandria, Teodora Stan şi Vasile Mihai – Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti (echipa A), respectiv Irina Maria Palaghia – Colegiul Naţional Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova, Antonia-Georgiana Zavate – Colegiul Naţional Militar „Gh. Roşca Codreanu” din Bârlad (jud. Vaslui) şi Ariana-Dalia Vlad – Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti (echipa B). Toţi cei şase elevi sunt în clasa a X-a.

Olimpiada de Ştiinţe a Uniunii Europene (EUSO) este o competiţie cu caracter interdisciplinar pe echipe, în care fiecare stat poate înscrie două formaţii compuse din câte trei elevi.

Participanţii susţin două probe practice cu durata de 4 ore fiecare, la trei discipline -biologie, chimie şi fizică, punctele de la fiecare experiment cumulându-se în contul echipelor. Ediţia din acest an a reunit 50 de echipe din 25 de state ale Uniunii Europene.

Coordonatorul echipelor este Daniela Bogdan, membru în board-ul EUSO şi mentor pentru chimie, secondată de Georgiana Duţă-Cornescu (mentor pentru biologie) şi Marian Viorel Anghel (mentor pentru fizică).

Citeşte şi Elev medaliat la olimpiadele internaţionale de fizică, astronomie şi astrofizică, admis la Harvard