Eddie Clarke, fost chitarist al trupei Motorhead, a murit la vârsta de 67 de ani

„Fast” Eddie Clarke, fost chitarist al trupei heavy metal Motörhead, a murit la vârsta de 67 de ani, după ce a fost diagnosticat cu pneumonie, scrie bbc.com.  

11 ian. 2018, 15:27
Eddie Clarke, fost chitarist al trupei Motorhead, a murit la vârsta de 67 de ani

Edward Allan Clarke, chitarist ce a activat in Motorhead in perioada 1976 – 1982 a murit ieri, 10 Ianuarie. Anuntul a fost facut pe pagina oficiala de facebook Motorhead in cursul zilei de astazi.

Eddie Clarke a murit în spital din cauza pneumoniei, potrivit unui mesaj de pe pagina de Facebook a trupei, scrie The Guardian. 

Clarke, al cărui nume de scenă era „Fast Eddie“, a făcut parte din formula originală a grupului Motörhead, alături de solistul Lemmy Kilmister şi basistul Phil „Philty Animal“ Taylor, din 1976 şi până în 1982.  

Chitaristul era ultimul supravieţuitor al clasicului grup Motörhead, după ce Phil Taylor a murit în luna noiembrie a anului 2015 din cauza insuficienţei hepatice, iar Lemmy a cedat luptei cu cancerul o lună mai târziu. 

Clarke a cântat, atât la chitară, cât şi cu vocea, pe primele şase albume ale trupei. Trioul şi-a lansat albumul de debut în 1977 şi a produs numeroase hituri, inclusiv „Ace of Spades“.