Edilii unei comune din Prahova au găsit reţeta pentru creşterea natalităţii: ajutoare pentru naşteri şi pentru mersul la şcoală

După ce a demarat un proiect prin care să construiască stații de autobuz exclusiviste, ca în Dubai, primaria comunei Brazi, din Prahova mai vine cu un beneficiu pentru locuitori. Autoritățiile vor să crească natalitatea și au adoptat o serie de măsuri, printre care bani pentru mame și ajutoare finaciare pentru inseminarea artificială. 

RomaniaTV.net
17 aug. 2018, 10:55
Edilii unei comune din Prahova au găsit reţeta pentru creşterea natalităţii: ajutoare pentru naşteri şi pentru mersul la şcoală

Comuna Brazi este o localitate cu pretenţii, dar și cu un buget pe măsură. Una dintre prioritățile aleșilor locali este creșterea natalității. Astfel, edilii au decis să acorde un ajutor de aproape 11.000 de lei, pentru cuplurile care nu pot da naștere unui copil, pe cale naturală.

„Nu avem un număr de persoane. Acordăm această sumă prin vouchere”, a explicat Radu Leonaș, primarul Comunei Brazi.

Oamenii spun că este o măsură bună. Deși hotărârea a intrat în vigoare de aproape o lună, un singur cuplu a depus o cerere în acest sens.

În cadrul aceleași hotărâri, primaria din Brazi a aprobat ca fiecare viitoare mămică să primească un ajutor financiar de 2000 de lei.

Consiliul local a mai adoptat și alte măsuri care să încurajeze natalitatea. Astfel, fiecare cuplu de tineri casătoriți primește 2500 de lei, iar nașterea la primul copil primăria le acordă părinților suma de 1500 de lei.

De asemenea, şi familiile cu copii privesc un ajutor financiar pentru a-şi ţine copii la şcoală. Mai exact, Consiliul Local din Brazi a aprobat o hotărâre prin care se acordă un sprijin financiar în valoare de 200 de lei elevilor şi studenţilor comunei.

Pentru a beneficia de sprijinul financiar, elevii trebuie să frecventeze cursurile de zi ale unei unităţi şcolare de stat, să aibă domiciliul stabilit pe raza comunei Brazi de cel puţin 10 ani. Sprijinul financiar se acordă şi dacă unul dintre părinţi locuieşte în Brazi sau dacă elevii ori studenţii fac naveta cu mijloace de transport în comun pentru a ajunge la cursuri. Autorităţile au condiţionat acordarea ajutorului financiar, în semnul că elevii care au mai mult de zece absenţe, nu mai primesc niciun ban.