EDU.RO REZULTATE EVALUARE NAŢIONALA 2018 CONSTANTA: Va fi bătaie mare pe liceele bune, 13 note de 10!

Evaluarea Naţională 2018 a debutat, luni, cu proba scrisă la limba şi literatura română. 5.222 de absolvenţi de clasa a VIII-a din judeţul Constanţa s-au prezentat la examen, iar 72 au absentat din diferite motive.

19 iun. 2018, 08:34
EDU.RO REZULTATE EVALUARE NAŢIONALA 2018 CONSTANTA: Va fi bătaie mare pe liceele bune, 13 note de 10!
EDU.RO REZULTATE EVALUARE NAŢIONALA 2018 CONSTANTA:  În urmă cu câteva momente, pe site-ul evaluare.edu.ro, au fost publicate rezultatele la Evaluarea Naţională 2018. 13 candidaţi au reuşit performanţa de a lua media 10. Cei mai mulţi sunt de la Liceul Teoretic “Ovidius” din Constanţa.
 
De asemenea, în fruntea clasamentului pe judeţ mai sunt trei candidaţi cu media 9.97 şi cinci cu media 9.95.
Cea mai mica medie este 1, obţinută de opt candidaţi care nu au reuşit să ia nici măcar un punct peste cel din oficiu, nici la proba de limba şi literatura română, nici la matematică.

EDU.RO REZULTATE EVALUARE NAŢIONALA 2018 CONSTANTA: Primele rezultate ale examenului vor fi afişate pe 23 iunie, iar în aceeaşi zi, întrele orele 14.00 – 19.00, se vor putea depune contestaţiile. După soluţionarea contestaţiilor, notele finale ale examenului de evaluare naţională vor fi făcute publice pe data de 23 iunie 2018.

Vezi aici REZULTATELE PENTRU EVALUAREA NATIONALA din 2018 pentru judeţul Constanţa.

În funcţie de notele de la Evaluarea Naţională, va fi stabilită media de admitere la liceu. Astfel, media examenului va avea o pondere de 75%, iar media claselor V-VIII va conta în proporţie de 25% în vederea stabilirii notei finale de admiterea la liceu.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2018. Pentru sesizarea oricărei nereguli in desfasurarea examenului, Ministerul Educaţiei pune la dispoziţie Tel Verde: 0800 801 100, la care se poate suna în perioada 11-15 iunie, între orele 08.00-16.00, de luni până joi, iar vineri, în intervalul 08.00 – 14.00.

EDU.RO REZULTATE EVALUARE NAŢIONALA 2018 CONSTANTA: 

Subiectele, elaborate de Serviciul Naţional de Evaluare şi Examinare din cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale, au avut un nivel mediu de dificultate, după cum au recunoscut şi profesorii de limba română. Primul subiect, cu textul la prima vedere, a fost un fragment din „Inocenţii”, de Ioana Pârvulescu. Textul trebuia citit şi analizat conform cerinţei de la punctul A.

Apoi, rezolvarea punctului B pentru primul subiect necesita realizarea unei compuneri de minimum 150 de cuvinte care să argumenteze apartenenţa la genul epic a textului dat. Textul celui de-al doilea subiect a fost extras din revista „National Geographic Traveller: Adina Brănciulescu, Transilvania, din goana trenului”.

Aici, pe baza textului absolvenţii clasei a VIII-a au fost nevoiţi să răspundă la o serie de întrebări şi să realizeze o naraţiune de 150-300 de cuvinte.

Cert este că subiectele au avut un nivel de dificultate mediu spre uşor. Nerăbdători şi emoţionaţi, părinţii şi-au aşteptat, cuminţi, copiii în faţa instituţiilor de învăţământ. Imediat după ce au aflat ce subiecte le-au picat elevilor, au declarat că acestea au fost chiar mai uşoare decât anul trecut şi au răsuflat uşuraţi.

„Mi-am dat seama imediat că textul dat la prima vedere este mai uşor de înţeles, spre deosebire de cel din 2017, când copiilor li s-a dat o poezie care vorbea despre trecerea timpului, dar care este mai greu de înţeles”, ne-a declarat un părinte.

La ce nu s-au gândit, însă, aceştia, este faptul că subiectele uşor de abordat vor avea consecinţe asupra rezultatelor, pentru că, în acest fel, concurenţa va deveni şi mai acerbă pentru admiterea la liceu.

Potrivit calendarului publicat de Ministerul Educaţiei, pe data de 13 iunie, absolvenţii claselor a VIII-a vor da examenul la matematică, urmând ca pe 14 iunie, elevii care aparţin minorităţilor să susţină proba scrisă la limba maternă. Primele rezultate ale examenului de evaluare vor fi afişate pe 23 iunie, iar în aceeaşi zi, între orele 14.00 şi 19.00, se vor putea depune contestaţiile. După soluţionarea contestaţiilor, notele finale ale examenului de Evaluare Naţională vor fi făcute publice pe data de 23 iunie.