EDU.RO REZULTATE EVALUARE NATIONALA 2018 SĂLAJ: Medii de 2, 3 şi 4. Un singur elev a obţinut media 10

EDU.RO REZULTATE EVALUARE NATIONALA 2018 SĂLAJ: Rezultatele Evaluarii nationale 2018 au fost publicate azi, marti 19 iunie, pe site-ul evaluare.edu.ro. Acestea au fost afişate si la centrele de examen. Tot azi se pot depune eventualele contestatii, intre orele 14.00 si 19:00. Dupa solutionarea contestatiilor, notele finale vor fi facute publice pe data de 23 iunie. 

19 iun. 2018, 05:16
EDU.RO REZULTATE EVALUARE NATIONALA 2018 SĂLAJ: Medii de 2, 3 şi 4. Un singur elev a obţinut media 10

EDU.RO REZULTATE EVALUARE NATIONALA 2018 SĂLAJ Rezultatele din județul Sălaj la Evaluarea Națională 2018 au fost afișate marți, 19 iunie. În aceeași zi, elevii nemulțumiți de note pot depune contestații, iar o a doua comisie de corectare le va evalua din Nou lucrările.

Anul acesta un singur elev a obţinut media 10 la evaluarea naţională. Ca în fiecare an au fost şi copii care au obţinut rezultate foarte slabe.

Vezi aici: EDU.RO REZULTATE EVALUARE NATIONALA 2018 SĂLAJ

Anul trecut, aproximativ 77% dintre candidati au obtinut medii peste 5, în timp ce 23% au obtinut medii de 2, 3 sau 4.

Evaluarea Națională reprezintă primul examen important din viața absolvenților de clasa a VIII-a. Anul acesta, la Capacitate s-au înscris peste 150.000 de elevi, care, împreună cu părinții lor, au trăit emoții foarte mari. Probele au trecut, iar în așteptarea notelor, adolescenții își fac planuri pentru liceul la care vor să fie admiși. Unii dintre ei s-au decis ce vor să studieze mai departe, alții însă, preferă să vadă mai întâi rezultatele de la Evaluarea Națională 2018. Media obținută la Evaluarea Națională este un criteriu decisiv pentru admiterea în învățământul liceal.

EDU.RO REZULTATE EVALUARE NATIONALA 2018 SĂLAJ: Scandalul absenţilor

Un calcul care socheaza este facut de vicepresedintele PNL Laurentiu Leoreanu, care arata ca aproximativ 30.000 de elevi din totalul de 179.000 de elevi înscrisi in clasa a VIII-a nu s-au inscris la examenul de Evaluare nationala, ceea ce inseamna implicit ca peste 17 la suta din elevi abandoneaza scoala dupa numai opt clase. 

La numarul celor care nici macar nu s-au inscris la examenul de incheiere a clasei a VIII-a se adauga si cei care nu s-au prezentat la examene desi s-au inscris, procentul acestora fiind in Salaj, de exemplu, de 7 la suta. Deputatul liberal prezinta si câteva date recente din raportul Bancii Mondiale pentru Dezvoltare, care arata ca peste un sfert din copiii din mediul rural abandoneaza scoala înainte sa termine clasa a VIII-a, iar rata analfabetismului functional este de 42 la suta, românii fiind „campioni la nivel european la acest capitol”. 
Liberalul a somat Guvernul Dancila sa-si reevalueze prioritatile în domeniul educatie.

Elev eliminat de la Evaluarea Naţională, după ce i-a sunat telefonul în timpul examenului 

Peste 160 de elevi au absentat de la proba la matematică din cadrul Evaluării Naţionale, iar un elev a fost eliminat din examen după ce i-a sunat telefonul în timpul examenului. 

Miercuri, 13 iunie 2018, s-a desfăşurat proba scrisă la Matematică din cadrul Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a. În judeţul Sălaj s-au înscris la această probă 1.931 de elevi, din care 1.764 au fost prezenţi şi 167 absenţi.

Un elev de la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Pustă, căruia i-a sunat telefonul mobil în timpul probei scrise, a fost eliminat. Conform Metodologiei, tentativa de fraudă este sancţionată cu acordarea notei 1 (unu) la proba respectivă şi cu eliminarea din sala de examen.