EDU.RO REZULTATE simulare EVALUARE NAŢIONALĂ 2018: NOTE simulare evaluare nationala. Atenţie, nu se fac contestaţii!

EDU.RO REZULTATE simulare EVALUARE NAȚIONALĂ 2018. Vineri, 16 martie, elevii vor afla rezultatele la simularea probelor scrise de la evaluarea naţională 2018.

16 mart. 2018, 07:35
EDU.RO REZULTATE simulare EVALUARE NAŢIONALĂ 2018: NOTE simulare evaluare nationala. Atenţie, nu se fac contestaţii!

EDU.RO REZULTATE SIMULARE EVALUARE NATIONALA 2018: Până la acest moment au fost corectate 99% dintre lucrări, iar rezultatele parţiale arată că 46,97 la sută dintre elevi au obţinut media generală peste 5.

La matematică, 33,1 % dintre elevi au reuşit să obţină o notă peste 5, iar la română 63,2% au luat note peste 5. La limba maternă, 82,5% dintre elevi au obţinut note peste 5.

Rezultatele finale ale simulării examenului de Evaluare Naţională ar urma să fie transmise de Ministerul Educaţiei până la finalul acestei zile.

Aproximativ 180.000 de elevi de clasa a VIII-a care au susţinut simularea examenului de Evaluare Naţională în perioada 5 – 7 martie. Examenul propriu-zis va avea loc în luna iunie.

Notele obţinute la simulare nu se contestă şi nu se trec în catalog. ”Totuşi, în situaţiile excepţionale în care se doreşte consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesaţi”, a precizat Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN). 

Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

Potrivit MEN, ”obiectivele acestei simulări sunt familiarizarea elevilor cu rigorile examenului pe care îl vor susţine la finalul ciclului gimnazial, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum şi optimizarea pregătirii în vederea obţinerii unor rezultate satisfăcătoare la probele din luna iunie”.

Examenul propriu-zis va fi susţinut de elevi în luna iunie: în perioada 4-8 iunie va avea loc înscrierea candidaţilor, în 11 iunie va fi susţinută proba de Limba şi literatura română – probă scrisă, în 13 iunie proba scrisă de Matematică şi în 14 iunie proba de Limba şi literatura maternă. 

În 19 iunie vor fi afişate rezzultatele care pot fi contestate, iar rezultatele finale vor fi anunţate în 23 iunie. 

EDU.RO REZULTATE simulare EVALUARE NAȚIONALĂ 2018. Ministerul Educaţiei Naţionale a organizat în perioada 5 – 7 martie, la nivel naţional, simularea evaluării naţionale. 

Rezultate simulare Evaluare Naţională 2018 EDU.ro. Săptămâna trecută, elevii de clasa a VIII-a au susţinut simulările la Evaluarea Naţională 2018, urmând ca rezultatele la simularea la Română şi Matematică pentru clasa a 8-a să fie anunţate vineri, pe 16 martie. Rezultatele Simularii Evaluarii Nationale 2018 nu vor fi trecute în catalog. Acestea doar reflectă nivelul la care sunt elevii de clasa a VIII-a în acest moment, cu câteva luni înainte de examenul din vară. Notele se trec în catalog doar dacă elevul solicită acest lucru. 

EDU.RO REZULTATE simulare EVALUARE NAȚIONALĂ 2018. Pe 5 martie a avut loc proba de Limba şi literatura română, pe 6 martie – proba la Matematică, iar pe 7 martie – cea de Limba şi literatura maternă.

EDU.RO REZULTATE simulare EVALUARE NAȚIONALĂ 2018. Subiectele au fost elaborate de specialiştii Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare, în mod similar cu modelele publicate pe subiecte.edu.ro şi au fost proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacităţile elevilor pe temele prevăzute în programa de examen şi parcurse până la această dată.

Unde vor fi afișate notele la simulare EVALUARE NAȚIONALĂ 2018

EDU.RO REZULTATE simulare EVALUARE NAȚIONALĂ 2018. Notele obţinute la simulare nu se contestă şi nu se trec în catalog. În situaţiile excepţionale în care se doreşte consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depusă de cei interesaţi, a precizat MEN.

REZULTATE simulare EVALUARE NAȚIONALĂ 2018. Potrivit ministerului, rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi în consiliul profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situaţii în parte, scopul fiind îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

Rezultate simulare Evaluare Naţională 2018 EDU.ro. Ministrul Educaţiei, Valentin Popa, a declarat luni că le va cere inspectoratelor judeţene organizarea unei noi simulări a Evaluării Naţionale în cazurile în care sesiunea de luni nu a putut avea loc ca urmare a faptului că examenul a fost boicotat de unii profesori.

„În primul rând, eu sunt preocupat de elevii care nu au putut să susţină astăzi simularea la Evaluarea Naţională şi pentru asta voi transmite conducerii inspectoratelor judeţene, din respectivele judeţe, unde acest lucru s-a întâmplat, să organizeze o nouă sesiune, doar la nivel de judeţ, pentru aceşti elevi, pentru a avea şi ei şansa de a se pregăti. În legătură cu ce se întâmplă cu profesorii, vom analiza întâi să vedem dacă este un conflict de muncă, pe care să îl analizăm dacă este legal organizat sau este o încălcare a atribuţiilor din fişa postului”, a afirmat Popa, la Parlament.

El a precizat că, în ciuda faptului că s-a anunţat boicotarea a peste 1.100 de şcoli, în realitate nu s-a putut susţine Evaluarea Naţională în 25 de şcoli. Este vorba de 14 şcoli din judeţul Harghita, opt şcoli în judeţul Prahova şi câte o şcoală din judeţele Buzău, Ialomiţa şi Arad.

Întrebat cum comentează informaţiile potrivit cărora s-ar fi dat telefoane de la minister pentru a face presiuni asupra celor care au boicotat simularea, ministrul a replicat că examenul trebuia să aibă loc, chiar şi în cazul în care unii profesori absentau.

„Nu îmi dau seama despre ce fel de presiuni sau boicotare este vorba, dar ştiu foarte bine că toate comisiile judeţene care organizau Evaluarea Naţională aveau obligaţia să organizeze această simulare şi trebuiau să facă această simulare pentru aceşti elevi care sunt în faţa primului examen al vieţii lor, indiferent dacă o parte din profesori voiau sau nu să participe la această activitate. Ei trebuiau să ia măsuri – mă refer la comisiile judeţene – şi pentru situaţii de acest gen, cum ar fi boicotul, dar şi pentru situaţii în care profesorii sunt bolnavi şi nu pot să vină. Deci nu putem să admitem că o astfel de simulare a unei Evaluări Naţionale nu poate avea loc”, a spus el.

Ministrul a precizat că trebuie clarificat dacă boicotul de luni a fost un conflict de muncă sau a reprezentat o neîndeplinire a sarcinilor de serviciu.

„De fapt, nici nu prea am înţeles despre ce acţiune este vorba. Dacă acest boicot este un conflict de muncă, atunci mă gândesc că nu prea s-a respectat legislaţia în vigoare legată de conflictul de muncă. Dacă nu e conflict de muncă, atunci este neîndeplinirea sarcinilor de serviciu şi poate să urmeze o cercetare disciplinară. În mod evident, trebuie să clarificăm acest lucru, pentru că nu am înţeles dacă suntem în faţa unui conflict de muncă, în care trebuia să respectăm nişte termene, în care trebuia să respectăm faptul că un contract colectiv de muncă este în renegociere şi prin semnătura liderilor de sindicat s-au angajat să nu deschidă conflicte de muncă în perioada de 60 de zile cât este renegocierea. Sau nu este conflict de muncă şi atunci înseamnă că este o problemă disciplinară”, a arătat el.

Valentin Popa a subliniat că dreptul la protest, garantat prin Constituţie, nu trebuie să îi afecteze negativ pe elevi.

„Profesorii au dreptul să protesteze, este garantat prin Constituţie acest drept. Dar acest protest nu trebuie să ducă la o suferinţă asupra elevilor. Nu pot fi împiedicaţi elevii să îşi susţină această simulare a celui mai important examen pe care îl au în viaţă. Pot să protesteze şi pot să solicite revendicări, când doresc, dar nu să afecteze activitatea elevilor. (…) Dacă profesorii care acum câteva zile au primit o creştere salarială de 20% şi dacă aceşti profesori care au început să primească sporuri salariale pentru condiţii deosebite de muncă consideră că trebuie să răspundă în acest fel acestor măriri, atunci asta este…, dar ar trebui şi părinţii şi elevii să ia atitudine împotriva acestor activităţi”, a susţinut ministrul.

Subiecte romana simulare 2018 Română.După examenul la ROMÂNĂ, elevii de clasa a 8-a vor susţine marţi simularea la Matematică. 

Elevii de clasa a VIII-a au primit, la primul subiect, un fragment din “Stejarul şi trestia” (Gheorghe Sion). Au avut de identificat sinonime, rolul virgulei dintr-o secvenţă, modul de formare al cuvintelor, număr de litere şi sunete, idei principale şi secuntare şi înţelegere text.

De asemenea, au avut de redactat o compunere din minimum 150 de cuvinte în care să motiveze apartenenţa la specia literară “fabulă” a textului dat.

La subiectul al II-lea, a fost un fragment după “Cartea junglei explicată. Fiarele sălbatice”, apărut în “Terra Magazin”, pe baza căruia au fost formulate mai multe cerinţe. Printre acestea, de identificat un personaj, modul verbelor, funcţie sintactică a unor cuvinte, felul unor propoziţii, de construit o frază care să includă o propoziţie completivă directivă directă şi de redactat o naraţiune de 150-300 de cuvinte în care să descrie o întâmplare la grădina zoologică.



SUBIECTE ROMÂNĂ EVALUARE NAŢIONALĂ. Vezi cum arată cerinţele pentru SIMULARE 2018

SUBIECTE SIMULARE EVALUARE NAŢIONALĂ 2018. „Subiectele sunt elaborate de către specialiştii Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE), în mod similar cu modelele publicate pe subiecte.edu.ro şi sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacităţile elevilor pe temele prevăzute în programa de examen şi parcurse până la această dată. Corectarea lucrărilor va fi realizată, în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, de către doi profesori din unităţile de învăţământ în care elevii susţin simularea”, arată Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN), într-un comunicat de presă. Notele obţinute la simulare evaluare naţională 2018 nu se contestă şi nu se trec în catalog. Totuşi, în situaţiile excepţionale în care se doreşte consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesaţi. În acelaşi timp, rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situaţii în parte, scopul fiind îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

Subiectele la ROMÂNĂ – simulare Evaluare Naţională 2018 vor fi publicate AICI şi AICI

Barem la  ROMÂNĂ – simulare Evaluare Naţională 2018 va fi publicat aici

Calendarul simulării EN VIII are următoarea configurație: 5 martie – Limba și literatura română, 6 martie – Matematică și 7 martie – Limba și literatura maternă. Comunicarea rezultatelor este prevăzută pentru data de 16 martie.

Simulare 2018 Română. Simulare Evaluarea Naţională 2018.Probele încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

SUBIECTE SIMULARE EVALUARE NAŢIONALĂ 2018 EDU.RO

Subiectele sunt elaborate de către specialiștii Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE), în mod similar cu modelele publicate pe subiecte.edu.ro, și sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacităţile elevilor pe temele prevăzute în programa de examen și parcurse până la această dată. Corectarea lucrărilor va fi realizată, în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, de către doi profesori din unităţile de învăţământ în care elevii susţin simularea.

Simulare 2018 Română. Simulare Evaluarea Naţională 2018.Notele obținute la simulare nu se contestă și nu se trec în catalog. Totuși, în situațiile excepționale în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați. În același timp, rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situații în parte, scopul fiind îmbunătățirea performanțelor școlare.

Precizăm că obiectivele acestei simulări sunt familiarizarea elevilor cu rigorile examenului pe care îl vor susţine la finalul ciclului gimnazial, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum şi optimizarea pregătirii în vederea obținerii unor rezultate satisfăcătoare la probele din luna iunie.

Atunci când elaborezi lucrarea la simularea EVALUĂRII NAŢIONALE 2018 ar trebui să ţii cont de urmatoarele:

  • Trebuie sa ai la indemana stilouri sau pixuri cu cerneala albastra, orice alta culoare o sa-ti anuleze lucrarea;
  • Pentru scheme si desene poti folosi numai creion negru;
  • Daca gresesti, vei taia fiecare rand din pasajul gresit cu o linie orizontala;
  • Cel mai important aspect: in timpul examenului NU ai voie sa comunici cu un alt coleg, sa copiezi sau sa transmit materiale care permit copiatul. Daca incalci aceasta regula vei fi eliminat din proba de examen si vei primi nota 1 pe lucrare;
  • Dupa cum bine stii, nu ai voie cu materiale din care sa poti copia cum ar fi: manuale, dictionare sau notite;
  • In sala de examen sunt interzise ghiozdanele, rucsacurile, sacosele sau posetele, prin urmare trebuie sa le lasi in sala de depozitare;
  • Daca vii cu telefonul mobil, il poti tine in sala numai inchis. Castile audio si orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare care permite conectarea la Internet sunt interzise;
  • Toate salile de examen, salile in care se multiplica subiectele sau cele in care se preiau, evalueaza sau se depoziteaza lucrarile scrise vor fi dotate cu camere de luat vederi;
  • Lucrarea ta va fi corectata de catre 2 profesori evaluatori care lucreaza in sali separate. Profesorii sunt selectati din alte unitati scolare decat cele din care provin elevii arondati la centrul respectiv;
  • In cazul in care diferenta dintre notele celor doi evaluatori este de cel mult un punct, se calculeaza media si se trece pe lucrare ca nota finala, care este calculata ca medie aritmetica, cu doua zecimale, fara rotunjire, a notelor acordate de cei doi evaluatori. 

Profesorii ameninţă că boicotează simulările

Simulare Evaluare Națională. Ministerul Educației le spune profesorilor că boicotul examenelor nu este o soluție și le amintește că tocmai au primit o creștere salarială de 20% de la 1 martie. Potrivit informaţiilor transmise în presă, la nivel naţional, (Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ) FSLI boicotează simulările în 1.079 de unităţi şcolare.

Simulare 2018 Română.  ”În urma informațiilor apărute în presă, potrivit cărora cadrele didactice din 1.100 unități de învățământ au optat să boicoteze simularea probelor din cadrul Evaluării Naționale pentru elevii clasei a VIII-a, Ministerul Educației Naționale (MEN) face următoarele precizări:

Simulare 2018 Română. Ministerul Educației Naționale este în contact permanent cu sindicatele din învățământ, iar deciziile luate vin în urma consultării directe cu liderii federațiilor sindicale. De altfel, și Legea 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice a fost adoptată cu o largă consultare a sindicatelor.

În ceea ce privește vârsta de pensionare, la nivelul Uniunii Europene se dorește creșterea vârstei de pensionare, nu scăderea ei. Tendința este confirmată chiar de profesorii care fac solicitări pentru a fi menținuți în activitate peste vârsta de pensionare.

Simulare 2018 Română. Așadar, boicotul nu este o soluție! Facem un apel la cadrele didactice, care tocmai au primit o creștere salarială de 20%, începând cu 1 martie 2018, să nu îi afecteze pe elevi prin demersuri radicale. Aceștia se află în fața primei lor simulări de examen, iar impactul emoțional asupra lor este unul puternic.

Ministrul Educației Naționale, Valentin Popa, le reamintește reprezentanților sindicali că ne aflăm în plin proces de renegociere a contractului colectiv de muncă și, potrivit prevederilor acestuia, sindicatele s-au angajat să nu declanșeze conflicte de muncă”, precizează un comunicat al Ministerului Educației.

Simulare Evaluare Națională: boicot la peste 1.000 de școli

Potrivit informaţiilor transmise în presă, la nivel naţional, (Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ) FSLI boicotează simulările în 1.079 de unităţi şcolare.

Simulare 2018 Română. Sindicaliştii sunt nemulţumiţi de faptul că grilele de salarizare pentru personalul din învăţământ, prevăzute de legea cadru nu au fost negociate, ci impuse. De asemenea, ei cer ca reîncadrarea personalului din învăţământ să se realizeze prin înmulţirea coeficienţilor de ierarhizare corespunzător fiecărei funcţii cu salariul minim brut pe ţară.

Totodată, calculul sporurilor şi al indemnizaţiilor să se facă prin raportare la salariul de bază majorat din 2018 şi nu la cel din 2016. De asemenea, se doreşte acordarea majorării de 20% pentru personalul nedidactic. Potrivit sindicaliştilor, revendicările amintite mai sus au fost neglijate de Ministerul Educaţiei şi de Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale.

Simularea la Evaluarea Naţională 2018 ar trebuie să înceapă luni, 5 martie

Simulare Evaluarea Naţională 2018. Elevii din clasa a VIII-a dau simularea Evaluării Naționale 2018 în perioada 5-7 martie, prima probă scrisă fiind luni la Limba și literatura română. 

Evaluare Nationala – Calendar Simulari 2018 – Clasa a VIII-a

5 martie 2018 Simulare – Limba si literatura romana – proba scrisa
6 martie 2018 Simulare – Matematica – proba scrisa
7 martie 2018 Simulare – Limba si literatura materna – proba scrisa
16 martie 2018 Afisarea rezultatelor

EDU.RO SUBIECTE MATEMATICA EVALUARE 2018, BAREM MATEMATICA. SIMULARE EVALUARE NAȚIONALĂ MATEMATICĂ. Comunicarea rezultatelor este prevăzută pentru data de 16 martie. 

 

EDU.RO SUBIECTE MATEMATICA EVALUARE 2018, BAREM MATEMATICA.SIMULARE EVALUARE NAȚIONALĂ MATEMATICĂ. Probele încep la ora 9,00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. 

SIMULARE EVALUARE NAȚIONALĂ MATEMATICĂ. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8,30. 

SIMULARE EVALUARE NAȚIONALĂ MATEMATICĂ. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.  

SIMULARE EVALUARE NAȚIONALĂ MATEMATICĂ. Corectarea lucrărilor va fi realizată, în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, de către doi profesori din unităţile de învăţământ în care elevii susţin simularea. 

SIMULARE EVALUARE NAȚIONALĂ MATEMATICĂ. Notele obţinute la simulare nu se contestă şi nu se trec în catalog. Totuşi, în situaţiile excepţionale în care se doreşte consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesaţi.

SIMULARE EVALUARE NAȚIONALĂ MATEMATICĂ. În acelaşi timp, rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situaţii în parte, scopul fiind îmbunătăţirea performanţelor şcolare. 

SIMULARE EVALUARE NAȚIONALĂ MATEMATICĂ. MEN precizează că obiectivele simulării sunt familiarizarea elevilor cu rigorile examenului pe care îl vor susţine la finalul ciclului gimnazial, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum şi optimizarea pregătirii în vederea obţinerii unor rezultate satisfăcătoare la probele din luna iunie.

Ministrul Educaţiei, Valentin Popa, a declarat luni că profesorii au dreptul să protesteze, dar acest protest “nu trebuie să ducă la o suferinţă asupra elevilor”, afirmînd că, dacă boicotul profesorilor este un conflict de muncă, atunci „nu prea s-a respectat legislaţia în vigoare legată de conflictul de muncă”. El a precizat că evaluarea naţională nu a putut avea loc în 25 de şcoli din cinci judeţe.

” În realitate, astăzi, nu s-a putut susţine evaluarea naţională în 25 de şcoli. Este vorba despre 14 şcoli în judeţul Harghita, despre opt şcoli în judeţul Prahova şi câte o şcoală din judeţele Buzău, Ialomiţa şi Arad. (…) Dacă boicotul acesta este un conflict de muncă, atunci mă gândesc că nu prea s-a respectat legislaţia în vigoare legată de conflictul de muncă. Dacă nu e conflict de muncă, atunci este neîndeplinirea sarcinilor de serviciu şi poate să urmeze o cercetare disciplinară”, a declaratb Valentin Popa.

Ministrul susţine că ar putea fi vorba despre „o problemă disciplinară” şi nu a înţeles dacă suntem în faţa unui conflict de muncă.

„În mod evident, trebuie să clarificăm acest lucru pentru că eu nu am înţeles dacă suntem în faţa unui conflict de muncă în care trebuia să respectăm nişte termene, faptul că un contract colectiv de muncă este în renegociere şi prin semnătura liderilor de sindicat s-au angajat să nu deschidă conflict de muncă în perioada de 60 de zile, cât este renegocierea, sau nu este conflict de muncă, şi atunci înseamnă că este o problemă disciplinară”, a continuat el.

El spune că profesorii au dreptul să protesteze, dar protestul “nu trebuie să ducă la o suferinţă asupra elevilor”.

”Profesorii au dreptul să protesteze, dar acest protest nu trebuie să ducă la o suferinţă asupra elevilor. Nu pot fi împiedicaţi să susţină cel mai importanmt examen al vieţii. Pot să protesteze şi pot să solicite revendicări când doresc dar nu să afecteze activitatea elevilor”, a declarat Valentin Popa.

Cadrele didactice, membre de sindicat din 1.100 de unităţi de învăţământ, au optat să boicoteze simularea examenului de evaluare naţională, care are loc în perioada 5-7 martie 2018, a anunţat duminică FSLI, precizând că angajaţii din educaţie au recurs la această formă de protest din cauza nemulţumirilor majore şi a lipsei de răspuns din partea Guvernului, dar şi a liderilor celor două Camere din Parlamentul României, la solicitările lor.