Eduard Hellvig acceptă propunerile Comisiei SRI: Se desecretizează audierea generalului Dumitru Dumbravă

Comisia pentru Controlul SRI din Parlament a cerut Serviciului desecretizarea stenogramelor ședinței în care a fost audiat generalul Dumitru Dumbravă, secretar general al SRI. Eduard Hellvig a acceptat cererea făcută de Claudiu Manda, iar stenogramele care, conform regulilor, sunt făcute de SRI, vor fi făcute publice, cu excepția pasajelor considerate secret de stat, în care se vorbește sepre Serviciu.

RomaniaTV.net
29 nov. 2017, 17:06
Eduard Hellvig acceptă propunerile Comisiei SRI: Se desecretizează audierea generalului Dumitru Dumbravă

”A acceptat sugestia declasificării audierii lui Dumitru Dumbravă, cu excepția acelor lucruri ce țin se Serviciu. E sugestia domnului director, îi mulțumim și vom face acest lucru”, a declarat Ovidiu Marincea, purtător de cuvânt al SRI, la Antena 3.

Președintele Comisiei parlamentare, Claudiu Manda, a spus ieri că este nevoie ca SRI să-l elibereze din funcție pe Dumbravă „având în vedere lucrurile spuse de domnia sa în cadrul comisiei, lucruri spuse de petenţi în cadrul comisiei, lucruri spuse în spaţiul public ulterior audierii din comisie”. „Este benefic atât pentru SRI, atât pentru domnul Dumbravă, inclusiv pentru comisie să lămurim toate aceste aspecte, dar cu domnul general Dumbravă nu în poziţia de secretar general”, a adăugat Manda.

Dumbravă a fost audiat săptămâna trecută în comisia SRI în legătură cu perioada în care conducea Serviciul Juridic al SRI. Fondul problemei investigate de Comisia parlamentară de control a SRI este eventuala implicare a unor reprezentanți ai serviciului secret în actul de justiție.