Educaţia pentru Sănătate ar putea deveni materie obligatorie în şcoală. Vezi propunerea CTR

Consiliul Tineretului din România solicită Ministerului Educaţiei ca materia opţională Educație pentru Sănătate, care include un capitol dedicat sanătăţii reproducerii şi a familiei, unde programa este organizată modular, adecvată vârstei elevilor, pentru clasele I-II, III-IV, V-VI, VII-VIII, IX-X, XI-XII să devină materie obligatorie. 

RomaniaTV.net
31 iul. 2015, 14:13
Educaţia pentru Sănătate ar putea deveni materie obligatorie în şcoală. Vezi propunerea CTR

Consiliul Tineretului din România (CTR) solicită Ministerului Sănătăţii (MS), Ministerului Educaţiei și Cercetării Științifice (MECS) şi Ministerului Tineretului şi Sportului (MTS) să accelereze măsurile luate privind educația despre sexualitate și sănătatea reproducerii, măsuri regăsite în Strategia Naţională de Sănătate 2014-2020, publicată în noiembrie 2014, dar şi în Strategia Naţională în domeniul politicii de tineret 2015-2020, apărută în ianuarie 2015.

CTR îşi argumentează cererea prin faptul că aproximativ 18.600 de tinere care aveau vârsta până în 19 ani au născut anul trecut, 662 dintre ele înainte să împlinească 15 ani, cele mai multe fiind din mediul rural. 

De asemenea, CTR susţine că lista materiilor opționale este aprobată de către consiliul de administrație al fiecărei școli, luând în calcul și disponibilitatea resurselor umane și materiale. Potrivit datelor furnizate de MECS, în anul școlar 2014-2015, opționalul de Educație pentru Sănătate s-a desfășurat în 2558 de unități de învățământ preuniversitar, din totalul celor aproximativ 7000 de unităţi şcolare din România.