Educaţie pozitivă: Tehnica „Time-out” – pro sau contra?

Specialiştii în educaţie pozitivă afirmă că, pentru educarea copiilor, părinţii trebuie să asigure trei elemente-cheie: un mediu sigur, în care copilul să se simtă confortabil şi în care să crească şi să înveţe, să aibă o atitudine pozitivă pentru a-i arăta copilului calea cea bună; şi să reacţioneze prin diferite metode atunci când copiii au un comportament nedorit.

14 sept. 2017, 19:53
Educaţie pozitivă: Tehnica „Time-out” – pro sau contra?

Se intampla uneori ca ultima „etapa” sa fie bagata mai mult in seama de catre unii parinti si sa aplice tehnica „time-out”.

Educatie pozitiva: Ce poate insemna „time-out”-ul pentru copii?

Pentru adulti, time-out-ul este o pauza in care copilul este „pedepsit”, trebuie sa taca, pentru a se linisti. Este adevarat ca, decat sa lovesti un copil, mai bine ii dai un avertisment, un „time-out”, il trimiti „la colt” sau in camera lui. Insa si aceasta forma de pedeapsa poate avea efecte la fel de traumatizante din punct de vedere psihologic ca si bataia, spun specialistii in educatie pozitiva.

Iata motivele:
– trimitand un copil la colt sau in camera lui, ii transmiti un mesaj de izolare, il trimiti departe de familia lui, de fratii lui, pe perioada pedepsei.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.