Educatoarele din Constanţa, suspectate că ar fi bătut mai mulţi copii, urmărite penal

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Constanța a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța asupra unor presupuse acte de violență exercitate împotriva unor copii instituționalizați de angajate ale unui Centru de Plasament aflat în subordinea instituției de mai sus.

30 oct. 2014, 17:25
Educatoarele din Constanţa, suspectate că ar fi bătut mai mulţi copii, urmărite penal

Inspectoratul de Poliție Județean Constanța a fost investit în vederea efectuării de cercetări penale conform dispozițiilor legale, iar joi a fost începută urmărirea penală cu privire la săvârșirea infracțiunii de purtare abuzivă, potrivit unui comunicat emis de Parchetul Judecătoriei Constanţa.

În cauză, se efectuează cercetări în vederea  stabilirii situației de fapt sesizate, a identificării tuturor persoanelor menționate în actul de sesizare și pentru administrarea cu celeritate a probelor necesare aflării adevărului și lămuririi cauzei sub toate aspectele„, spun procurorii.
 
Totul a pornit de la o presupusă discuţie pe un cont de socializare între două educatoare ale Centrului „Delfinul” din Agigea, în care acestea se „lăudau” una alteia cum îi bat pe copii ca să îi liniştească atunci când sunt neastâmpăraţi, potrivit ziuaconstanta.ro. Audiate, în primă fază, de conducerea DGASPC, acestea au afirmat că totul este o înscenare pusă la cale de persoane care le-ar fi spart conturile. Cele două educatoare neagă categoric faptele.

Citeşte şi: REVOLTĂTOR! Un orfan riscă să rămână PARALIZAT, după ce ar fi fost exploatat de şefa centrului de plasament