Edward Snowden şi-a găsit un loc de muncă în Rusia

Fostul consultant al CIA, Edward Snowden, cel care a dezvăluit vastele operaţiuni de spionaj electronic desfăşurate de serviciile secrete americane şi care este refugiat în prezent în Rusia, şi-a găsit un loc de muncă în această ţară, urmând ca de la 1 noiembrie să se ocupe de administrarea unui important website local, a declarat joi pentru agenţia RIA Novosti avocatul său, Anatoli Kucerena.

31 oct. 2013, 12:01
Edward Snowden şi-a găsit un loc de muncă în Rusia

De la 1 noiembrie, Edward Snowden se va ocupa de administrarea unui important website local, a declarat pentru agenţia RIA Novosti avocatul său, Anatoli Kucerena, potrivit Agerpres. Acesta din urmă a refuzat să precizeze despre ce website este vorba, invocând raţiuni de securitate. Acelaşi avocat afirmase anterior că Snowden a început să înveţe limba rusă.

Autorităţile americane au cerut în mod repetat Rusiei să-l extrădeze pe Edward Snowden, pus sub acuzare în SUA pentru că a dezvăluit presei informaţii clasificate. Pe data de 1 august, el a primit azil temporar în Rusia şi stă ascuns într-un loc secret din această ţară.

CITEŞTE ŞI: Guvernul britanic a obligat The Guardian să distrugă mai multe dosare furnizate de Snowden