Efectele lunii asupra organismului

Se spune că luna are diferite efecte asupra organismului. Tu le cunoşti?

29 ian. 2015, 04:25
Efectele lunii asupra organismului
Multe persoane cred cu tărie că fazele lunii ne influenţează organismele şi viaţa. S-au făcut, bineînţeles, multe studii în acest sens, însă niciunul nu a ajuns la o concluzie clară. Fie că alegi să le consideri simple superstiţii sau le laşi să îţi ghideze viaţa, iată câteva dintre efectele pe care le are (sau nu?) luna asupra noastră. În primul rând, trebuie să ştii că luna are patru faze: luna nouă, primul pătrar (adică luna în creştere), luna plină şi ultimul pătrar (luna în descreştere).
 
Se crede că prima fază a lunii este momentul noilor începuturi. Fie că începi o nouă relaţie sau îţi cumperi o casă, porneşti un proiect personal sau deschizi o afacere, este recomandat să faci aceste lucruri la luna nouă. Se spune că în timpul lunii pline, lucrurile începute vor atinge apogeul succesului.
Când luna se află în ultimul pătrar, este momentul potrivit să scăpăm de anumite obiceiuri. Dacă vrei să te laşi de fumat, să începi o dietă, să te desparţi de cineva, să îţi dai demisia etc, acesta ar fi momentul potrivit.
 
Unele cupluri care îşi doresc să facă un copil cred că fertilitatea femeilor este mai mare între luna nouă şi luna plină. De asemenea, se crede că dacă rămâi însărcinată în această perioadă vei naşte un băiat.
Multe femei obişnuiesc să îşi tundă părul când luna este în creştere, pentru ca acesta să crească mai repede. Acest lucru ar fi valabil şi când ne tăiem unghiile – dacă o facem în această perioadă. se vor regenera mai bine.