Efectele scăderii indicelui Dow Jones au ajuns şi în Europa: Bursele deschid în scădere

Publicat: Vineri, 09 Februarie 2018 10:32 // Actualizat: Vineri, 09 Februarie 2018 10:32 // Sursa: romaniatv.net

Bursele din Europa au deschis ziua în scădere, după ce indicele Dow Jones a înregistrat luni o nouă contracţie puternică, potrivit Bloomberg.

Foto: bloomberg

Cele mai mari burse din Europa, cele din Londra, Paris şi Milano, au deschis ziua pe roşu. Singura bursa care a deschis pe verde a fost cea de la Frankfurt. Şi Bursa de la Bucureşti a deschis în scădere, având un minus de circa 1,3%.

S&P 500, cel mai important indice al Bursei din Londra, înregistrează în deschiderea şedintei de tranzacţionare o corecţie de 3,75%. Indicele londonez FTSE 100 s-a depreciat cu 0,3% în deschiderea şedinţei de tranzacţionare, în timp Stoxx Europe 600 a scăzut cu 0,4%.

Bursa din Bucureşti a deschis în scădere pe toţi indicii, cea mai mare depreciere fiind înregistrată de indicele energetic BET-NG, de 1,65%.

Bursa de pe Wall Street a închis din nou în scădere, joi, iar indicele Dow Jones a înregistrat a doua cea mai mare scădere din istoria sa, de 4,2%, în timp ce randamentele obligaţiunilor au crescut.

Într-o săptămână volatilă pentru investitorii globali, vineri, în deschiderea şedinţei de tranzacţionare, indicele japonez Nikkei 225 a înregistrat o scădere cu 3,2%, iar cel al Bursei de la Shanghai a coborât cu 5%. La Hong Kong indicele Hang Seng a consemnat o scădere de 3,8%

 

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
burse de valori BVB Dow Jones indicele dow jones scaderea burselor
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.6975
RON
19 Jan
noapte 0 °
zi 4 °
Ultimele joburi adaugate
24 H