Egipt: 26 de soldaţi au fost ucişi sau răniţi în atacuri în Peninsula Sinai

Cel puțin 26 de soldați egipteni au fost uciși sau răniți vineri într-un val de atacuri, printre care atentate cu mașină-capcană, împotriva mai multor baraje în nordul Peninsulei Sinai, a precizat armata într-un comunicat, citat de AFP.

07 iul. 2017, 11:30
Egipt: 26 de soldaţi au fost ucişi sau răniţi în atacuri în Peninsula Sinai

Armata a afirmat că a ucis 40 de atacatori în confruntări cu luptători extremiști în regiune, unde acționează ramura egipteană a grupării Statul Islamic (SI).

Mai multe ambulanțe au fost trimise la locurile unde s-au produs atacurile, la sud de localitatea Rafah, în apropiere de frontiera cu Fâșia Gaza, au precizat responsabili cu securitatea.

De când armata l-a destituit în 2013 pe președintele Mohamed Morsi, provenit din rândurile Frăției Musulmane, grupurile extremiste și-au înmulțit atentatele care îi vizează pe militari și polițiști, omorând sute dintre ei, în principal în Peninsula Sinai.

Turiști și comunitatea de crești copți au fost de asemenea ținta unor atacuri sângeroase revendicate de Statul Islamic în Peninsula Sinai și în alte părți din Egipt.