Avionul EgyptAir prăbuşit: Autorităţile egiptene trimit un submarin în căutarea cutiilor negre ale aparatului

Autoritățile egiptene au trimis un submarin civil în zona unde se presupune că s-a prăbușit în noaptea de miercuri spre joi un avion Airbus A320 al companiei EgyptAir, care efectua un zbor între Paris și Cairo, submersibilul urmând să participe la căutarea celor două cutii negre ale aparatului, a anunțat duminică președintele egiptean, Abdel-Fattah el-Sisi, citat de agențiile DPA și EFE, citate de Agerpres.

RomaniaTV.net
22 mai 2016, 12:59
Avionul EgyptAir prăbuşit: Autorităţile egiptene trimit un submarin în căutarea cutiilor negre ale aparatului

Submarinul aparține Ministerului egiptean al Petrolului și a plecat duminică dimineața către respectiva zonă din Marea Mediterană, la circa 290 de kilometri de coastele orașului Alexandria.

La rândul său, președintele comisiei egiptene care investighează accidentul, Ayman el-Muqadem, a declarat că resturile avionului, care sunt recuperate de echipele de pe navele care participă la operațiunile de căutare, vor fi depozitate într-un hangar al aeroportului din Cairo, în vederea efectuării expertizei. Referitor la cutiile negre, responsabilul egiptean a menționat că nu există niciun indiciu cu privire la locul precis unde s-ar putea afla acestea, perimetrul de căutare fiind foarte larg, operațiunile desfășurându-se deocamdată pe o rază de 65 de kilometri, zonă ce ar putea fi extinsă.

Navele trimise în zonă au recuperat până în prezent resturi umane, fragmente din avion, bagaje și obiecte personale ale victimelor. La bordul avionului se aflau 56 de pasageri, dintre care 30 de egipteni și 15 francezi, șapte membri ai echipajului și trei agenți de securitate.

Citeşte şi Avionul EgyptAir prăbuşit în Mediterană: Cutiile negre ale aparatului, esenţiale pentru a se afla cauzele tragediei

Conform informațiilor disponibile până în prezent, în timp ce zbura la o altitudine de croazieră de aproape 12.000 de metri, avionul a făcut succesiv două viraje strânse și apoi a pierdut brusc altitudine ajungând rapid la circa 4.500 de metri, de unde a continuat coborârea, iar la altitudinea de aproximativ 3.000 de metri a intrat în picaj și atunci s-a pierdut contactul radar cu aparatul. Înaintea pierderii acestui contact, datelor transmise automat de sistemul ACARS (Aircraft Communication Addressing and Reporting System) au semnalat fum la bord.

Totuși, autoritățile egiptene și experții în aviație au subliniat că este prematur să se avanseze posibile concluzii și orice ipoteză este de luat în calcul, de la o defecțiune tehnică și până la un sabotaj ori un act terorist.