Parlamentul muţilor. Ei sunt cei mai tăcuţi deputaţi din România. Au vorbit o singură dată şi atunci la depunerea jurământului

Publicat: Joi, 28 Decembrie 2017 21:09 // Actualizat: Joi, 28 Decembrie 2017 21:09 // Sursa: romaniatv.net

Zeci de aleşi au reuşit să vorbească în plenul Camerei Deputaţilor doar o singură dată într-un an de mandat şi atunci când au depus jurământul de credinţă faţă de patrie. Printre cei care nu au dorit să intre absolut deloc în dezbaterea parlamentară se află și nume cunoscute, precum fostul ministru al Sănătății Nicolae Bănicioiu, ministrul pentru Dialog Social, Gabriel Petrea, sau fostul purtător de cuvânt al PNL Ionuț Stroe.

Foto: cdep.ro

Parlamentarii PSD reprezintă cel mai mare grup politic din Legislativ, cu 152 de membri. Dintre aceștia, 18 aleși nu au vorbit niciodată în plen. Singura intervenție a fost de câteva zeci de secunde, în prima ședință a Parlamentului, atunci când au depus jurământul.

Social-democrații cu o singură intervenție de la tribuna Camerei Deputaților sunt: Viorel Chiriac, Dănuţ Andrușcă, Nicolae Bănicioiu, Dragoş-Petruţ Bârlădeanu, Dan Ciocan, Dumitru Gherman, Halici Nicuşor, Marius Ionel Iancu, Neculai Iftimie, Claudiu Ilişanu, Gabriel Petrea, Florin Popa, Mihai Valentin Popa, Matei Suciu, Ciprian Constantin Şerban, Teodora Şotcan, Diana Tuşa, George Gabriel Vişan.

Potrivit Libertatea.ro, acestora li se alătură parlamentari de la alte partide: Izabella-Agnes Ambrus (UDMR), Sebestyen Csaba-István (UDMR), ministrul Toma Petcu (ALDE), Eugen Durbacă (fost ALDE, actual independent), Sorin Câmpeanu (fost ALDE, actual independent) și Iarco Furic (minorităţi).

Și al doilea grup politic ca mărime din Parlament, PNL, are doi membri care au luat cuvântul o singură dată în plen: George Ionescu și Ionuţ Stroe.

De la PMP, pe lista rușinii se află Adrian Mocanu.

Citeşte şi PSD vrea SUPERIMUNITATE în faţa DNA şi ANI pentru preşedinte, senatori, deputaţi şi primari. Proiect de modificare a Codului penal

1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Camera Deputaţilor deputati tacuti parlamentari tacuti
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
29 dec 12:48
Răspunde | Votează email 0 email
FLORIN B.
NU ESTE UN CRITERIU ELOCVENT, SUNT UNII CARE VORBESC MULT DAR NU SPUN NIMIC ,ALTII VORBESC PUTIN SI MAI FAC CATE CEVA. PROBLEMA ESTE PROCENTUL MARE DE AGRAMATI SI INCULTI DIN PARLAMENT.ESTE UNUL , FOST SPORTIV, CARE ARE SINGURUL MERIT DE A FI IMPRUMUTAT PSD-UL CU 70.000 EURO , SCOPUL SESIUNII SALE FIIND ACELA DE A-SI RECUPERA BANII DE LA GENEROSUL STAT ROMAN.
1
EUR
4.6671
RON
22 Oct
noapte 6 °
zi 19 °
Ultimele joburi adaugate
24 H