Einstein a rămas în urmă. Lydia Sebastian are 12 ani şi un IQ de 162

Lydia Sebastian, o fetiţă de 12 ani din Marea Britanie a obţinut cel mai mare punctaj la testul Mensa, având un IQ de 162. Adolescenta i-a depăşit şi pe Einstein, şi pe Hawking, al căror IQ a fost de 160.

03 sept. 2015, 20:58

La testul de abilităţi mentale, Lydia Sebastian a obţinut punctajul maxim, de 162. Prin aceasta, ea a creat un record de IQ.

Fetiţa face parte dintr-o familie în care tatăl ei, Arun, este medic radiolog la Spitalul Colcester, iar mama sa, Erika este director la Banca Barclays.

Lydia a început să citească de când era preşcolară. Citea cărţi accisibile copiilor care erau cu câţiva ani mai mari decât ea. Dar Matematica a fost cea care a fascinat-o. Era obiectul ei favorit, iar pentru rezultatele ei deosebite la această materie a fost răsplătită cu un premiu special încă din şcoala primară, a dezvăluit tatăl ei publicaţiei Daily Mail.

Citeşte şi O fetiţă de 12 ani are cel mai mare IQ. Nicole Barr îi întrece pe Einstein şi Hawking

Lydia a părăsit statul indian Kerala şi s-a stabilit cu părinţii ei în Langham, Essex, în Marea Britanie.

Dar Lydia împarte „trofeul” cu o altă fetiţă, de 12 ani, Nicole Barr. Este tot din Marea Britanie, din Essex şi, potrivit testului IQ Mensa are un coeficient de inteligenţă tot de 162. Provine din comunitatea romă şi vrea să devină medic.