El este singurul poliţist cu handicap. Incredibil cum şi-a pierdut tânărul de 28 de ani ambele picioare

Un veteran de razboi american, care a ramas fara picioare de la genunchi in jos, si-a implinit un vis care parea imposibil.

27 mart. 2017, 11:00

La 28 de ani, a devenit singurul politist cu acest handicap din Statele Unite, scrie stirileprotv.ro. Se deplaseaza cu ajutorul unor proteze, dar asta nu l-a impiedicat.

Citeşte şi Anchetă după ce un poliţist a anunţat că nu îşi mai găseşte pistolul

Ceremonia de absolvire la Academia de Politie – acesta este finalul unui drum plin de incercari pentru Matias Ferreira. Dar si inceputul unei noi aventuri.

In 2001, pe cand era un tanar puscas marin, a fost trimis in Afganistan. Acolo a calcat pe un dispozitiv exploziv improvizat, iar deflagratia l-a lasat fara picioare de la genunchi in jos. A primit o pereche de proteze si, treptat, s-a obisnuit cu noua lui viata. S-a inscris chiar si intr-o echipa de softball pentru veterani ca el.

Matias Ferreira: „Crezul nostru este ca viata fara membre inseamna libertate deplina. Putem face lucrurile pe care le faceam inainte si multe altele”. 

Curajul si vointa i-au fost rasplatite. Intr-unul dintre turneele alaturi de echipa si-a cunoscut viitoarea sotie. Ea a fost nemultumita initial de schimbarea de cariera la care visa barbatul.

Tiffany, sotia lui Matias: „L-am intrebat de ce nu isi alege o meserie mai sigura. L-am tot rugat. Insa il iubim si suntem bucurosi pentru el si pentru aceasta reusita remarcabila.”

Citeşte şi Poliţistul care s-a fotografiat gol, filmat băut la volan

La academie, Matias a dovedit ambitie si constiinciozitate, asa ca a fost ales presedintele colegilor din generatia lui. A tinut tot timpul sa NU fie tratat diferit din cauza handicapului sau.

Matias Ferreira: „Am vazut ce inseamna sa fii partial imobilizat cu ajutorul unui pistol cu electrosocuri, am invatat cum sa actionam in cazul unui atac armat sau al unei luari de ostatici.”

Ofiterul Ferreira incepe munca saptamana viitoare. Superiorii lui spun ca va primi sarcini la fel de dificile si de complexe precum colegii lui.