Diversiunile lui Elan Schwartzenberg, după dispariţia lui Marta. Înregistrări din discuţiile sale cu Mihaela Rădulescu şi Andreea Marta

Elan Schwartzenberg și Mihaela Rădulescu au fost înregistraţi în timp ce vorbeau despre dispariția lui Codruț Marta și despre ancheta procurorilor în acest caz.

04 ian. 2019, 18:20
Diversiunile lui Elan Schwartzenberg, după dispariţia lui Marta. Înregistrări din discuţiile sale cu Mihaela Rădulescu şi Andreea Marta

Potrivit înregistrărilor făcute publice de România TV, Elan Schwartzenberg voia să dea de înțeles că dau vina pe el pentru dispariție, deși nu ar fi implicat.

ELAN SCHWARTZENBERG: Dar ce e cu frate-meu în filmul ăsta?
MIHAELA RĂDULESCU: Nu știu, toată lumea întreabă de el. Și GEORGICĂ mi-a povestit și ea de pe la poli
ție și zice că nu jumate, trei sferturi din întrebări erau, nu despre CODRUȚ, nu despre tine, ci despre frate-tău. Știu că și pe mine mă sună toată lumea să mă întrebe dacă sunt în românia la procuratură.
ELAN: Toți suntem la procuratură.
MIHAELA: Ei acum nu mai au treabă cu Snagovul. Li se pare că Israelul e mai interesant.
ELAN: Nu înţeleg, nu, ajută-mă: ce treabă are ce au.. bun. Cum n-am înțeles ce treabă au avut cu Monaco sau cu Snagovul. Dar bun, Snagovul.. Snagovul e ultimul loc de unde noi, cei din cercul nostru de cunoscuți l-am văzut.
MIHAELA: Da.
ELAN: Posibil în viață să ne mai întâlnim cu alții în viitor, care să fie văzuți și după aia. Sper chestia asta.
MIHAELA: De asta o să ne învățam minte: nu mai avem musafiri la Snagov, că dacă dispar! În sfârșit!
ELAN: Da.Nu. Da n-am înțeles ce au cu frate-meu, mă depășește.
MIHAELA: Da și pe mine, dar au venit încă o dată aici, să întrebe despre… enorm de mult despre asta. Așa, ca idee. Acum începe o serie de întrebări nesfârșită despre frate-tău. Și continuă. Inclusiv cu poza lui au fost întrebați pe-aici niște oameni, dacă l-au văzut.
ELAN: Frate-meu n-a fost niciodată în Monaco din ce știu eu. Era.. era atât de simplu dacă mă întrebau și de Israel și de Rafi șă de renovări și el explicam atât de simplu și de… dar e foarte simplu: existau muncitori care muncesc acolo dinainte de-a dispărea CODRUȚ cu vreo două săptămâni. Dacă-ți amintești tu, camera copilului am făcut-o înainte.

……

ELAN: E important să înțelegi lucrul următor: jumătate din procuratura din România… precum ți-au spus ție când ai fost la ei, mă consideră suspect referitor la CODRUȚ. Și probabil că încearcă să adune dovezi, nu știm de care, nu știm de cum, poate, nu știu, mi-l aruncă în curte într-o zi, viu, mort…

Într-o altă înregistrare difuzată de România TV, în discuțiile cu Andreea Marta, Elan încearcă să o convingă pe aceasta că soţul ei nu a fost răpit. El invocă telefonul primit de soţia lui Marta, de pe un număr din Bulgaria. Procurorii au stabilit, ulterior, că numărul a fost folosit de un asociat de-ai lui Elan Schwartzenberg.

ANDREEA MARTA: Eu nu cred că are nicio legătură cu vreo femeie, eu mă gândeam să nu fie … Dumnezeu… să fie răpit, să fie ținut și să…

ELAN: Băi, eu n-am văzut acum… Încă o dată. Eu nu am văzut oameni răpiți care să dea telefoane.
ELAN: Ai văzut oameni răpiți care mai dau telefoane/ Adică s-au îmbătat răpitorii și l-au scăpat la telefon(înjură)
ANDREEA: Nu, i-o fi pus telefonul să-mi zică ceva, știu eu..Nu știu!
ELAN: Bun, și dacă e așa o să apară unul și o să spună: Bă, v-ați prins că e în viață. Bun dați-ne și nouă ceva.
ELAN: Dar de obicei, întâi vine unul…nu știu. Încă o datp, ce am văzut în filme, vine unul, cere banii, tu zici Bine mă, dar de unde știm că mai există. Și după aia sună. Or, mă jur pe ce am mai sfânt, n-a venit asemenea să-mi ceară nimic.
ANDREEA: Și nici mie.