ELCEN: Salariile angajaţilor nu vor fi diminuate în urma adoptării modificărilor la Codul Fiscal

Salariile angajaților Societății Electrocentrale București SA (ELCEN) nu se vor diminua odată cu intrarea în vigoare a schimbărilor legislative prevăzute de Codul Fiscal, dă asigurări compania.

14 nov. 2017, 07:52
ELCEN: Salariile angajaţilor nu vor fi diminuate în urma adoptării modificărilor la Codul Fiscal

„Pornind de la premisa că obligația de transparență este deosebit de importantă pentru menținerea echilibrului în cadrul societății și o comunicare eficientă la nivelul companiei se face în contextul unei relații bazate pe respect, încredere și dialog, aducem la cunoștință faptul că orice măsuri sau decizii referitoare la situația angajaților și salarizarea acestora în cadrul ELCEN vor fi imediat comunicate de către conducerea companiei direct, atât angajaților, cât și prin mass-media. Având în vedere informațiile vehiculate în ultimele săptămâni în spațiul media cu privire la modificările fiscale prin care contribuțiile sociale ale angajatorului sunt trecute în sarcina angajatului și, ca urmare a incertitudinilor apărute referitor la potențiale modificări salariale, este important de precizat că, în urma unei analize atente desfășurate în cadrul ELCEN, s-a concluzionat că salariile angajaților nu se vor diminua odată cu intrarea în vigoare a schimbărilor legislative prevăzute de Codul Fiscal”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, în etapa următoare ELCEN va dezvolta un plan coerent de reorganizare „în cadrul căruia angajații reprezintă pilonul esențial”.

„De asemenea, au loc discuții permanente cu reprezentanții sindicatelor din companie ce vizează, pe lângă contextul economic și legislativ, prioritățile companiei cu privire la eforturile privind siguranța salarială, negocierea contractului colectiv de muncă în beneficiul angajaților și crearea unui climat de lucru adecvat. Angajații sunt cel mai bun lucru pe care îl deține o companie, iar timpul alocat depășirii oricăror situații poate fi redus considerabil dacă se apelează la un sistem de comunicare deschis și interactiv”, se notează în comunicatul citat.

ELCEN a obținut, în primele șase luni ale anului, un profit brut operațional din activitatea de producere a energiei electrice și termice de 165 milioane de lei, potrivit unui comunicat al companiei.

În prima jumătate a anului trecut, indicatorul a avut o valoare de 90 de milioane de lei.

Camera Deputaților a adoptat, pe 17 octombrie, OUG 61/2017 care permite trecerea ELCEN la Primăria Capitalei.

Electrocentrale București S.A. se află în insolvența din data de 6 octombrie 2016, iar în prezent se află în perioada de observație.