Elena Pop, pictoriţa din România care i-a impresionat pe italieni, a murit la doar 36 de ani

Elena Pop, o pictoriţă din România care a reuşit să-i cucerească pe italieni cu operele sale, s-a stins din viaţă la doar 36 de ani. Vestea a fost dată pe Facebook, unde mesajele de condoleanţe au început să curgă.

RomaniaTV.net
29 iul. 2017, 12:23

Elena Pop, pictoriţa care i-a uimit pe italieni la începutul anului 2017 cu lucrările sale, s-a stins din viaţă în urmă cu puţin timp. Deocamdată nu se cunoaşte cauza morţii şi nu se ştia dacă suferea de vreo boală.

Pe Facebook, mai mulţi apropiaţi şi-au exprimat regretul cu privire la trecerea în nefiinţă mult prea timpurie a regretatei artiste.

„Odihneşte-te în pace, suflet bun şi frumos”, „Zbor lin în lumina, suflet frumos! Rămân cu amintirea nopţilor marturisite si cu alchimia culorilor pe care le-ai imprimat în sufletul meu. Sa îţi veghezi îngerul rămas pe pământ!”, „Dumnezeu să o odihnească. Nu cred, nu vreau să cred că vorbiţi despre Elena. Nu poate fi ea. Un om atât de frumos sufleteşte, talentat, pur”, sunt doar câteva dintre comentariile lăsate de fani.

Elena Pop a studiat la UMF Târgu Mureş în România, iar apoi a studiat pictula la Academia Di Belle Arte din Florenţa. Talentul său a făcut-o să fie foarte apreciată, iar respectul celor din jur a sporit odată cu implicarea sa în acte caritabile. În 2015, Elena Pop a demarat un proiect prin intermediul căruia îşi dorea să schimbe mentalitatea celor din jur. Ea picta alături de persoane cu dizabilităţi, bolnave sau de copii abandonaţi, iar fondurile obţinute din vânzarea tablourilor le dona celor care aveau nevoie de ajutor. La începutul anului 2017, în urma unui concurs organizat în Italia, ea a fost desemnată artistul anului 2017.