Elena Udrea, în Parlament cu colega de arest: „Doar cu mama mea am mai stat într-o intimitate atât de mare”

Elena Udrea a venit, marţi, în Parlament, împreună cu colega sa de celulă, alături de care a stat minut de minut, timp de 60 de zile, în arestul Poliţiei Capitalei. Elena Udrea a mărturisit că s-a apropiat foarte mult de Steliana Bujoiu, pe care o descrie ca fiind o femeie foarte puternică şi cu care a legat o strânsă prietenie.

14 oct. 2015, 13:43
Elena Udrea, în Parlament cu colega de arest: „Doar cu mama mea am mai stat într-o intimitate atât de mare”

Timp de 60 de zile, Elena Udrea a împărţit celula arestului Poliţiei Capitalei cu Steliana Bujoiu. Au mâncat împreună, şi-au băut cafeaua împreună, au discutat şi s-au încurajat reciproc.

Doar in copilarie, cu mama mea, am mai stat intr-o intimitate atat de mare, asa cum am stat cu Steliana. Am stat impreuna 60 de zile, ceas de ceas, minut de minut. Stim aproape tot una despre cealalta, viata, familia, prietenii. Asta a fost un lucru bun, ca ne-am intalnit acolo.

Am mancat impreuna, am petrecut timpul liber impreuna, am incercat sa ne incurajam reciproc. Mancam intai ce ii aducea sotul ei, apoi ce imi aducea mie mama, pentru ca primeam pachet in zile separate si astfel puteam sa mancam mancare proaspata mai mult timp.

Citeam impreuna, discutam impreuna, imi reprosam de foarte multe ori ce se intampla astazi in Romania si mi-am asumat reprosurile pentru ca, da, eram dintre cei care determinasera evolutia lucrurilor pana la ce s-a ajuns astazi.

Ne uitam la TV impreuna, ne beam cafeaua intr-un spatiu de un metru patrat, langa toaleta. Ne ajutam la spalatul pe par, lucruri destul de intime„, a povestit Elena Udrea jurnaliştilor.

Udrea a descris-o pe prietena sa ca fiind o femeie puternică, care a suferit mult în închisoare, ştiind că afară o aştepta copilul său. „Steliana este un om extraordinar. Este o femeie foarte puternica. Despre ea vorbeam cand spuneam ca e mult mai greu sa ai un copil care sa-ti vina la vizita si sa nu inteleaga de ce mama este arestata preventiv. Ma bucur ca a trecut peste momentul acela, chiar daca „a trece” nu inseamna ca a uitat, asa cum nu inseamna nici pentru mine. Se lupta ca ceea ce i s-a intamplat sa nu i se intample si altor mame. Imi pare bine ca si-a asumat si a spus in Parlament ceea ce simte„, a mai precizat Elena Udrea.

Aceasta a povestit, din nou, despre condiţiile inumane din arest şi cum prindeau gândacii în capcane. „Erau gandaci care se adunau cu sacii in arestul Politiei Capitalei. In martie, cand se mai incalzise, pusesem 30 de capcane in toata camera, pentru ca intrau gandaci de 10 centimetri care se urcam pe pereti, in pat.

Intr-o seara ne-am trezit pe la ora 4.00, am crezut ca este un soarece care a intrat in camera, de fapt, era un gandac urias care intrase in capcana si se plimba cu capcana prin camera. Noroc ca Stelianei nu ii era frica de gandaci. Mi-a trecut si mie frica de gandaci cu ocazia arestului„, a mai spus Elena Udrea.

Steliana Bujoiu le-a mărturisit jurnaiştilor că a simţit că Elena Udrea o să fie adusă în camera ei din arestul central, cu mult timp înainte de a se da decizia. „Au existat cateva semne care mi-au dat de banuit ca o sa fie adusa in camera mea”, a spus Steliana.